Δολοφονία Μακρή: Ισόβια στον έναν κατηγορούμενο – Αθώος λόγω αμφιβολιών ο άλλος

30.03.2023 / 17:35
4767188

Με μια ενοχή – όπως πρωτοδίκως – και μια αθώωση, ολοκληρώθηκε η δευτεροβάθμια δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, συζύγου του μοντέλου, Βικτώριας Καρύδα, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, τον Οκτώβριο του 2018.

Δικαστές και ένορκοι καταδίκασαν χωρίς ελαφρυντικά, όπως και πρωτοδίκως τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, βουλγαρικής καταγωγής, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ενώ του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ο 37χρoνος αδερφός του, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω» τόνισε η Βικτώρια Καρύδα μετά την έκδοση της απόφασης ενώ ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα.Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα