Οργανωμένο έγκλημα – Ο φάκελος άνοιξε το πυρ για να κλείσουν στόματα στη νύχτα από παλιές υποθέσεις

10.06.2021 / 5:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
egklima

Σε «μπούμερανγκ» έχει μετατραπεί για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η κίνηση να δώσει φάκελο με τα 500 ονόματα που εμπλέκονται σε κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος και υποθέσεις της Greek Mafia.

Αυτό λένε τουλάχιστον κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. και το εξηγούν ως εξής: Ο φάκελος με τα ονόματα αυτά δεν αφορούν μόνο υποθέσεις τωρινές, αλλά και υποθέσεις του παρελθόντος, ορισμένες από τις οποίες μπορεί να έχουν παραγραφεί ή έχουν περάσει στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών.

Ο φάκελος του υπουργού τις ανακινεί έμμεσα πλην σαφώς. Μόνο και μόνο το ενδεχόμενο να ανοίξουν στόματα εις βάρος ατόμων που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται και να ξετυλιχθεί το κουβάρι υποθέσεων που είχαν ξεχαστεί, είναι σοβαρή υπόθεση για τη Greek Mafia που έχει μνήμη και δεν ξεχνά.

Η μόνη λύση για τους ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος για να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα είναι να κλείσουν τα στόματα αυτά που θα μπορούσαν να ανοίξουν.  Τόσο απλά. Έστω και αν οι λογαριασμοί μαζί τους έχουν κλείσει.

Κάπως εκεί εντοπίζουν τα κίνητρα της δολοφονίας του Τάσου Μπερδέση οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ο γνωστός πυγμάχος μπορεί, σύμφωνα με την αστυνομία, να είχε απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια από τον χώρο της νύχτας και το όνομα του να μην είχε απασχολήσει την αστυνομία.

Όμως προφανώς γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.  Και από τη στιγμή που το στόμα του μπορούσε να ανοίξει, καλό θα ήταν να κλείσει, σύμφωνα με το σκεπτικό των μαφιόζων και όσων μπορούν να κρύβονται από πίσω τους.

Αν η σκέψη αυτή των αστυνομικών είναι σωστή, ίσως εξηγεί το μπαράζ των δολοφονικών επιθέσεων σε άτομα που ήταν ή είναι ακόμα μπλεγμένα.

Οπότε η… διαφημιστικού τύπου κίνηση του υπουργού να δώσει φάκελο με διευθύνσεις και ονόματα, έχει φέρει μέχρι ώρας τα αντίθετα αποτελέσματα. Αφήστε που κοστίζει σε ζωές σε ανθρώπους που ίσως να ήθελαν να σβήσουν το παρελθόν τους ή τέλος πάντως να αλλάξουν ρότα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα