Δίπλωμα με… delivery έναντι 3.000 ευρώ!

24.03.2021 / 12:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
diploma_adeia_odigisis_

Διπλώματα με ταρίφα από 150 έως και πάνω από 3.000 ευρώ “μοίραζαν” επίορκοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Κατερίνη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών που ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και άτομα που σχετίζονται με δύο σχολές οδηγών και παρεμφερείς υπηρεσίες.

Το κύκλωμα ήταν καλά δομημένο αφού υπάλληλοι και μεσάζοντες, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, πωλούσαν τις ερασιτεχνικές αλλά και επαγγελματικές άδειες οδήγησης. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, διερευνούν και την συμμετοχή επιπλέον ατόμων στο κύκλωμα, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαρθρώθηκε έπειτα από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Προς το παρόν, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι πωλούσαν διπλωμάτων μέσω υπηρεσίας… delivery, για το οποίο οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα πως έχουν δοθεί δεκάδες άδειες οδήγησης. Φυσικά, θα ερευνηθούν όλοι όσοι πήραν το δίπλωμα τους από το συγκεκριμένο παράρτημα της Διεύθυνσης Μεταφορών Κατερίνης και όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο κύκλωμα εκτός από το γεγονός ότι θα χάσουν τις άδειες οδήγησής τους είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν για συμμετοχή στις παράνομες ενέργειες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επεκταθούν σε βάθος έως και 1 έτους ενώ επίσης θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγής ή άλλα στοιχεία που θα διευρύνουν το κατηγορητήριο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το πέρας της επιχείρησης. Όπως έγινε γνωστό, λόγω της εν εξελίξει έρευνας ανεστάλη για σήμερα και αύριο η λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα