Διπλό τεστ ζητούν στην Βρετανία για όσους –εμβολιασμένους- θέλουν να την επισκεφτούν

07.12.2021 / 18:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vretania1109 (1)

Από τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης μπήκαν σε ισχύ τα νέα ταξιδιωτικά μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης και φαίνεται πως δυσκολεύουν τόσο τους ταξιδιώτες όσο και τις αεροπορικές εταιρείες.

Πλέον λοιπόν, όσοι είναι άνω των 12 ετών και θέλουν να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει όχι μόνο να υποδείξουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους, αλλά να υποβληθούν και σε PCR τεστ μέχρι τη δεύτερη ημέρα της παραμονής τους στη χώρα.

Συγκεκριμένα, το τεστ για την άφιξη, είτε PCR είτε RAPID, θα πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν την πτήση, ενώ ο κάθε ταξιδιώτης θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα μέχρι να βγει το αρνητικό αποτέλεσμα του PCR, το οποίο κατά μέσο όρο κοστίζει περίπου 100 λίρες.

Και όλα αυτά για τους διπλά εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι πρακτικά δεν μπορούν να επισκεφτούν το Ηνωμένο Βασίλειο για λίγες ημέρες, καθώς πρέπει μετά την άφιξή τους να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών και παράλληλα να υποβληθούν σε δύο PCR τεστ την δεύτερη και την όγδοη ημέρα.

Σημειώνεται, ότι εμβολιασμένος ή μη, όποιο τεστ βγει θετικό σημαίνει υποχρεωτική δεκαήμερη καραντίνα.

Αντιδράσεις από τις αεροπορικές

O ταξιδιωτικός κλάδος γνωρίζει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις του

Ο ταξιδιωτικός κλάδος σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των μέτρων, απαίτησε από τη βρετανική κυβέρνηση άμεση οικονομική βοήθεια, καθώς βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του.

Παράλληλα, επανέφερε το ζήτημα της επιβολής ανώτατου ορίου τιμής στα PCR τεστ ή κάποια άλλη πρακτική μείωσης του κόστους των ταξιδιών.

Στόχος της κυβέρνησης Τζόνσον είναι να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, εντός των επόμενων εβδομάδων θα γίνει η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα.

Είναι αλήθεια, πως ήδη υπάρχουν 336 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα, με βάση την τάση, διπλασιάζονται κάθε τρεις ημέρες. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής, κανένα από τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης δεν έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο, δίνοντας ελπίδες ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά.

Για αυτό,  η κυβέρνηση Τζόνσον δε δείχνει την πρόθεση να βάλει περισσότερα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα, βασιζόμενη για ακόμα μία φορά στον εμβολιασμό του πληθυσμού με αναμνηστική δόση, που έχει φτάσει σχεδόν το 36% του πληθυσμού άνω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα