Διπλάσια ενίσχυση τον Δεκέμβριο στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ)-Όλα τα μέτρα

19.11.2020 / 9:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
atm-lefta

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (πάνω από 480.000 συμπολίτες μας) τον Δεκέμβριο θα λάβουν το διπλάσιο ποσό.

«Στο SURE θα ενταχθούν μέτρα που αφορούν στη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που ελήφθησαν από την αρχή της πανδημίας», διευκρίνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Και αποκάλυψε πως ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» που είχε εξαγγείλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διατεθεί στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. 

«Οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν το διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε:

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας καλύπτονται από το κράτος με την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων

Δανειολήπτες που πλήττονται στηρίζονται ήδη από το πρόγραμμα γέφυρα

Οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται 40% ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μείωση ενοικίου για τα επαγγελματικά ακίνητα. Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους (πρώτη κατοικία)και τα τέκνα τους (φοιτητική κατοικία).

Αναστέλλονται 75 ημέρες οι πληρωμένες επιταγών (αφορά επιχειρήσεις σε αναστολή ή έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία).

Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που μπαίνουν στο νέο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής

Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής ενισχύεται και φτάνει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αθροιστικά με τον 5ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής το ποσό φτάνει τα 5 δισ. Ευρώ.

Υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση και το 2021.

Τον Δεκέμβριο οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν το διπλάσιο επίδομα όπως είχε προαναγγείλει στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης. Το μέτρο αφορά πάνω από 480 χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθούν 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί βάσει το πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού, θα καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και θα πληρωθεί απευθείας από τους εργοδότες. Στη συνέχεια το τμήμα που αφορά την περίοδο αναστολής συμβάσεων εργασίας θα πληρωθεί στον εργοδότη από το κράτος πιθανόν εντός Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα