Δίπλα στους σεισμόπληκτους της Σάμου οι Ζακυνθινοί – Δέματα «αγάπης» με είδη πρώτης ανάγκης

12.11.2020 / 10:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kypseli_samos

Μία συγκινητική πρωτοβουλία πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Κυψέλης, καθώς σε συνεργασία με φορείς συγκέντρωσε και έστειλε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμόπληκτους της Σάμου. Στην μεγάλη προσπάθεια συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης «Κεφαλόβρυσος», η Τοπική Κοινότητα Κυψέλης, η Ενορία Κυψέλης, η Ενορία Αγίου Κήρυκα, η Ποδοσφαιρική Ομάδα της Φλόγας Κυψέλης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Κάμπου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Καλιπάδου. Επίσης την πρωτοβουλία στήριξαν και πολλοί κάτοικοι της Κυψέλης. Τη μεταφορά των ειδών ανάγκης και τροφίμων θα κάνει μέχρι την πρωτεύουσα η μεταφορική «Μουζάκης», ενώ μετά το πλοίο «ΣΑΜΟΣ EXPRESS» θα φτάσουν στο νησί.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Κυψέλης, Ανδρομάχη Μαμφρέδα, δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε για τον σεισμό και για τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους θέλαμε να βοηθήσουμε».
Η Παυλίνα Κολεύρη, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Κυψέλης, σχολίασε: «Θέλαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της Σάμου. Μαζέψαμε πολλά πράγματα. Γράψαμε επίσης κάποια μηνύματα στα δέματα. Τα φτιάξαμε εμείς με τη βοήθεια και των παιδιών, για να δώσουμε ελπίδα».
Τα είδη είχαν αποθηκευτεί σε χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης «Κεφαλόβρυσος», με τον Αντιπρόεδρο, Λάζαρο Τσαφταρίδη να επισημαίνει: «Σαν Πολιτιστικός Σύλλογος αγκαλιάσαμε την ιδέα και προσφέραμε τον χώρο ώστε να συγκεντρωθούν τα πράγματα από τους φορείς. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό». Ο κ. Τσαφταρίδης τόνισε ότι και η Ζάκυνθος είναι μια σεισμογενής περιοχή και έτσι, οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν τι περνούν τώρα οι κάτοικοι της Σάμου. «Υπάρχει μια ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα. Ότι και να στείλουμε, πιστεύω θα φανεί χρήσιμο. Μας διαβεβαίωσαν ότι αν κάτι είναι περιττό, στη συνέχεια και θα φτάσουν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη».

imerazante.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα