ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: To lockdown πάει πίσω την παράσταση «Υπηρέτης δύο αφεντάδων»

05.11.2020 / 16:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
b_3419_or_001

Την αναβολή της κεντρικής θεατρικής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, αποφάσισε το Δ.Σ. του θεάτρου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020. Αιτία της απόφασης ήταν η δύσκολη και εξαιρετικά ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του covid-19 στη χώρα μας. Σύμφωνα με την απόφαση η παράσταση μετατίθεται χρονικά για αργότερα προς την άνοιξη.

Με σημερινή του δήλωση – και μετά την ανακοίνωση του νέου lockdown από την κυβέρνηση – ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης αναφέρει τα εξής:

«Εύλογο είναι να υπάρχουν και ερωτήματα για την αναγκαιότητα αναβολής της θεατρικής παράστασης της κεντρικής σκηνής που ομόφωνα αποφάσισε το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ τη Δευτέρα 3 Νοέμβρη.

Σήμερα, οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα και τον καθολικό περιορισμό δραστηριοτήτων, απαντούν στα ερωτήματα. Το ΔΣ, με υπευθυνότητα και σύνεση, εκτίμησε τα δεδομένα των ημερών και πήρε απόφαση που προστατεύει όλους τους συνεργαζόμενους με το θέατρο και αποκλείει τους κινδύνους για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ. Το ΔΣ οφείλει να εξετάζει σφαιρικά τα δεδομένα και να παίρνει αποφάσεις που εξυπηρετούν και προστατεύουν το σύνολο κι αυτό έκανε.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το θέατρο και οργανώσαμε εκτεταμένο πρόγραμμα παραστάσεων και για τη στήριξη των πατρινών καλλιτεχνών και για την παραγωγή κεντρικής παράστασης που αποφάσισε το ΔΣ της 27ης Οκτώβρη. Τα περιοριστικά μέτρα, για τη μισή περίπου χώρα, της Παρασκευής 30 /10 (είχαν ήδη αρχίσει οι ακροάσεις για την κεντρική παράσταση) και η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης τις αμέσως επόμενες μέρες έθεσαν το ΔΣ προ των ευθυνών του και ενήργησε άμεσα, αποτελεσματικά και με υπευθυνότητα, προλαμβάνοντας τις εξελίξεις όπως διαπιστώνεται μετά τα σημερινά δυσάρεστα μέτρα.

Το ΔΗΠΕΘΕ θα είναι  έτοιμο να προσαρμόσει τον προγραμματισμό του, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, για να στηρίξει παραστάσεις πατρινών καλλιτεχνών που έχουν κατατεθεί και να προσφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία και στους συμπολίτες μας. Το ΔΣ που πήρε την απόφαση της αναβολής της κεντρικής παράστασης θα πάρει, τον κατάλληλο καιρό και ανάλογα με τις συνθήκες, και τις αποφάσεις για τις προϋποθέσεις παραγωγής της παράστασης.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα