ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Συγκίνηση στην περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα με την παράσταση «Ελευθερία, ο Υμνος των Ελλήνων» – ΦΩΤΟ

23.07.2021 / 8:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dipethepatras

ΤΗΣ ΕΛΕΑΝΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΥ
[email protected]

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στα μέρη της Δυτικής Ελλάδας όπου περιοδεύει με την επετειακή παράσταση για την πολιορκία του Μεσολογγίου «Ελευθερία, ο Υμνος των Ελλήνων» με την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια Δήμου Πατρέων, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακής Ενωσης Δήμων.
Η παράσταση που «έχτισε» το «Αρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με πολύ αγάπη, μεράκι και σεβασμό στα κείμενα του Διονύσιου Σολωμού και στην μαρτυρία του στρατηγού Σπυρομήλιου έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όλα τα μέρη όπου έχει παρουσιαστεί – μεταξύ άλλων Αμαλιάδα, Ψαθόπυργο, Πάλαιρο, Ισωμα, Καλάβρυτα, Λευκάδα κ.ά. – ενώ ιδιαίτερα ατμοσφαιρική ήταν η παράσταση στη Ζάκυνθο. Και αυτό, γιατί «ανέβηκε» στο λόφο Στράνη, δίπλα στην προτομή του Σολωμού, εκεί που ο ποιητής έγραψε τα μεγάλα του έργα, ακούγοντας τα κανόνια του Μεσολογγίου.


Δύο από τις πρωταγωνιστές της εμβληματικής αυτής παράστασης, ο Βασίλης Τριχάς και ο Φοίβος Μαρκιανός που υπογράφει μάλιστα και την μουσική της παράστασης μίλησαν στο dete για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή δουλειά του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Βασίλης Τριχάς

Ο Βασίλης Τριχάς μας εξέφρασε την χαρά και ευγνωμοσύνη του, γι’ αυτήν του την συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αλλά και με τον σκηνοθέτη της παράστασης Χρήστο Στρέπκο, που έφτιαξε έναν τόσο ταιριαστό θίασο.
Όπως μας εξήγησε, ο νεαρός ηθοποιός, η μεταφορά στην σκηνή των κειμένων του Διονύσιου Σολωμού, του Ρήγα Φεραίου και του στρατηγού Σπυρομήλιου δεν ήταν κάτι εύκολο, αφού πρόκειται για αφηγηματικό λόγο, που δεν προσφέρεται για θεατρική σκηνή, αλλά χάρη στην προσπάθεια όλων, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών, εικόνες και σκηνές μαχών.
«Για μένα το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στα παιδιά είναι πως μόνο όταν είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά πάμε μπροστά. Το διαίρει και βασίλευε εξυπηρετεί τους λίγους» τονίζει ο Βασίλης Τριχάς.

Φοίβος Μαρκιανός

Με διπλό… ρόλο, ο Φοίβος Μαρκιανός στην «Ελευθερία, ο Υμνος των Ελλήνων». Βρίσκεται τόσο επί σκηνής, ενώ «υπογράφει» και την μουσική.
Και για τον Φοίβο, η συνεργασία του με το «Αρμα Θέσπιδος» και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είναι εξαιρετική και καλλιτεχνικά υψηλού επιπέδου. Μιλώντας για τα κείμενα, στα οποία, στηρίζεται η παράσταση δηλώνει χαρακτηριστικά: «Η συρραφή των κειμένων τα οποία αποτέλεσαν την αφήγηση της παράστασης βασίζεται σε κείμενα του στρατηγού Σπυρομήλιου, Διονυσίου Σολωμού και Ρήγα Φεραίου. Κείμενα εξαιρετικά «αντιθεατρικά» και «δύστροπα», εμποτισμένα όμως με πολύ μεγάλης έντασης συγκινησιακό φορτίο».

Συνεχίζεται η περιοδεία – Επόμενοι σταθμοί
Στο μεταξύ, η περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την παράσταση «Ελευθερία, ο Υμνος των Ελλήνων» συνεχίζεται μέχρι τις 4 Αυγούστου στους παρακάτω σταθμούς:

23/07 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΙΓΙΟΥ
24/07 ΖΑΧΑΡΩ -ΣΧΟΛΕΙΟ
25/07 ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ
26/07 ΔΙΒΡΗ-ΛΥΚΕΙΟ
27/07 ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
28/07 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ-ΛΑΚΟΠΕΤΡΑ
29/07 ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
31/07 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΠΛΑΤΕΙΑ
1/08 ΛΕΟΝΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
2/08 ΚΑΤΩ ΑΙΓΕΣ-ΠΛΑΤΕΙΑ
3/08 ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΝΤΗΡΗ
4/08 ΑΓΡΙΝΙΟ-ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα