Διοργάνωση 2ου Διαδικτυακού Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability

12.05.2021 / 16:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Poster_2o Festival_LoD

Πρόσκληση για ένα Διαδικτυακό Φεστιβάλ με έδρα την Πάτρα.

“Σας προσκαλούμε στις 14-16 Μαΐου 2021 στο 2ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Συνδημιουργίας Παιχνιδιών Legends of Disability, με έδρα την Πάτρα.

Το έργο “Legends of Disability” που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την CHALLEDU- inclusion | games | education και εταίρους τους ΠΕΡΠΑΤΩ, BEST BUDDIES Ελλάδας και ΦΡΟΝΤΙΖΩ, στοχεύει στην ενδυνάμωση και την έμπνευση ανάπηρων ατόμων όλων των ηλικιών και δεξιοτήτων.

Στο φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν ανάπηρα και μη ανάπηρα άτομα, συγγενείς και φίλοι ανάπηρων ατόμων, επαγγελματίες υγείας, προσωπικοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, game designers, φοιτητές-εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής, άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να γνωρίσουμε την αναπηρία από όλες τις σκοπιές και να παίξουμε πρώτοι το παιχνίδι Legends of Disability που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου, καθώς επίσης και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί νέες πρωτότυπες ιδέες παιχνιδιών βασισμένων σε Role models.

Οι ιδέες αυτές θα αποτελέσουν έμπνευση για την δημιουργία ακόμα περισσότερων

παιχνιδιών με στόχους την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναπηρία και την

ενδυνάμωση των ανάπηρων μέσω Role models.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα γίνει μια συνολική παρουσίαση του έργου Legends of Disability και του προγράμματος Active citizens funds. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από ειδικούς σε θέματα αναπηρίας και ανάπηρους.

Την δεύτερη και τρίτη μέρα θα παίξουμε το παιχνίδι Legends of Disability και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιδέες παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων και υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας InterMediaKT.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM και

η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθούν βεβαιώσεις

συμμετοχής.

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα