Διονύσης Τεμπονέρας: Ο «νόμος Βρούτση» που έμεινε στα χαρτιά

14.02.2021 / 13:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
temponeras_dionisis

«Οι συνταξιούχοι «αυξήσεις ακούνε και αυξήσεις δεν βλέπουν»! Έχουν σωρευτεί αναδρομικά 15 μηνών και ο νόμος απλά δεν εφαρμόζεται, αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Όμοια η κατάσταση και με τα αναδρομικά των κληρονόμων, που ακόμα περιμένουν πληρωθούν», γράφει ο πατρινός νομικός και εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας.

Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος, από τη δημοσίευση του νόμου 4670/2020, γνωστού και ως «νόμου Βρούτση». Η κυβέρνηση προεκλογικά, έκανε σημαία, την κατάργηση του προγενέστερου «νόμου Κατρούγκαλου»(ν.4387/2016) και υποσχόταν την άμεση κατάθεση, μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, «ευνοϊκής για όλους – με θετικό πρόσημο για κοινωνία, οικονομία, ανάπτυξη».

Στις 28.2.2020, δημοσιεύεται ο σχετικός νόμος, ο οποίος προέβλεπε αυξήσεις στους συνταξιούχους που είχαν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, την αλλαγή εισφοροδότησης για τους ελευθέρους επαγγελματίες, την ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) με τον ΕΦΚΑ, την μείωση του πέναλτι στην λεγόμενη απασχόληση συνταξιούχων, κλπ.

Δυστυχώς 12 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου 4670/2020, παρακολουθούμε το εξής παράδοξο:

Οι βασικές διατάξεις του νόμου, να μην εφαρμόζονται, από την κυβέρνηση που τον έφερε και τον ψήφισε στη βουλή!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα