Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίου Πατρών: Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας κι όχι μέσο εκβιασμών

27.07.2021 / 10:41
πανεπ (1)

Η κυβέρνηση με την τροπολογία και την συζήτηση περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών προσπαθεί να κρύψει την απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα της Υγείας και της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, τις αντιφατικές τοποθετήσεις και την προκλητική έλλειψη μέτρων για τη μείωση του συγχρωτισμού σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς. Προσπαθεί να τραβήξει το βλέμμα απ’ όλα τα άλλα που είναι αναγκαία να γίνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, και τα οποία πολύ απλά «δεν γίνονται» γιατί δεν χωράνε στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την προστασία της υγείας του λαού ως «κόστος που δεν φέρνει κέρδη» για το κεφάλαιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παντελής έλλειψη μέτρων για την αναγκαία δια ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ εδώ και ενάμιση χρόνο. Τριάντα εκατομμύρια για την αστυνομία στις Σχολές ούτε ευρώ για μέτρα προστασίας των φοιτητών ενάντια στην πανδημία.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι που σπουδάζουν, είμαστε με την επιστήμη, ενάντια σε όσους επενδύουν στην άγνοια, τον ανορθολογισμό αλλά και σε όσους υποτάσσουν την επιστήμη τους στο κέρδος και σε κυβερνητικές εντολές.

Με το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, που είναι η άλλη όψη της κρατικής ανευθυνότητας, προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να κλιμακώσει την αντιλαϊκή της επίθεση και να ανοίξει το δρόμο για απλήρωτη δουλειά, περικοπές μισθών, αυθαίρετες «μετακινήσεις» και απολύσεις, ανοίγοντας «παράθυρο» καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβερνητική τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και γι αυτό απορρίπτεται.

Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων. Δεν είναι προϊόν εξαγοράς συναλλαγής ούτε μέσο εκβιασμών και απειλών σε βάρος των εργαζομένων.

Ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή, μια επιλογή που μας επιτρέπει να είμαστε πιο ασφαλείς και να μετέχουμε σε κοινωνικές ,συνδικαλιστικές, πολιτικές δραστηριότητες, να εργαζόμαστε με περισσότερη ασφάλεια, να μην αφήνουμε χώρο για να καλλιεργείται ο φόβος, η καχυποψία και ο ανορθολογισμός.

Η απαίτηση για προώθηση του δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια πρέπει να συνδέεται υποχρεωτικά με ουσιαστική, στοχευμένη και προσωποποιημένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για εμβολιασμό που θα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία και θα απαντά σε υπαρκτά ερωτήματα, με δωρεάν και πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, πρέπει να συνδέεται με την απαίτηση για ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε:

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να ανοίξουν κανονικά οι σχολές το νέο εξάμηνο! Δε χωρά καμία καθυστέρηση!
Στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλες τις βαθμίδες με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό
Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΕ.
Στεκόμαστε απέναντι στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, ενάντια στη συρρίκνωση και το κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και νοσοκομείων. Ενάντια στην ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης της Υγείας, που προωθούν χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, για να είναι η υγεία κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα