ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: «Να ενισχυθούν οι πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα»

07.01.2021 / 15:20
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑ

Παν. Αντωνακόπουλος προς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ: «Να ενισχυθούν οι πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα»

O Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος θέτει στο προσκήνιο την έντονη ανάγκη άμεσης λήψης ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών και των παραγωγών, που υπέστησαν νέο πλήγμα τους από τα καιρικά φαινόμενα των αμέσως προηγούμενων ημερών.

Με το νέο αυτό οικονομικό πλήγμα να έρχεται να προστεθεί στην ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες κι οι παραγωγοί, και λόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19.

-Ήδη απέστειλε και σχετική επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπου αναφέρεται:

“Τη Δευτέρα 4/1/2021 έντονη κακοκαιρία που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις προκάλεσε πλημμύρες σχεδόν στο σύνολο των περιοχών του Δήμου Πύργου.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί και τα βροχόμετρα στο νομό κατέγραψαν πολύ αυξημένα ποσοστά βροχής που είχαν ως επακόλουθο τα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία παρουσιάστηκαν.

Είναι μεταξύ άλλων, ενδεικτικό ότι στην περιοχή της Ωλένης καταγράφηκαν 103 χιλιοστά και στην περιοχή του Πύργου καταγράφηκαν 90 χιλιοστά, ενώ συνολικά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σε εσπεριδοειδή (και κυρίως πορτοκαλιές), σε κηπευτικά προϊόντα, σε αμπέλια, και σε ελιές.

Σημειωτέον ότι το νέο αυτό οικονομικό αυτό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στην ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουν οι αγρότες κι οι παραγωγοί, και λόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι αφενός με τις πολύ μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας και αφετέρου των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Είναι ζήτημα επιβίωσης τους και χρειάζεται η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος τους”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα