Παρασκευή, 21.01.2022, 2:09 πμ

Δήμος Πατρέων:Απάντηση για πυροσβεστικούς κρουνούς

01.10.2021 / 13:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
OIP (8)

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος της Πάτρας έκανε γνωστή τη θεάση του γύρω από το θέμα της τοποθέτησης πυροσβεστικών κρουνών αλλά και για την σχέση συνεργασίας που έχει με την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου σύμφωνα με την Δημορτική Αρχή είναι άριστη. όλα αυτά μετά και από ΄ένα πρόσφατο δημοσίευμα για το εν λόγω θέμα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Πάτρας, δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, άρθρο με τον παραπλανητικό τίτλο: «Πάτρα: Όταν η ΔΕΥΑΠ αρνείται να τοποθετήσει Πυροσβεστικό κρουνό, τον οποίο ενέκρινε η Πυροσβεστική»,

Άμεση ήταν η απάντηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, Δημήτρη Στεργιόπουλου, ο οποίος, αναφέρθηκε στην ουσία του θέματος, αποδεικνύοντας ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που παρουσιάστηκε στο δημοσίευμα.

Η απάντηση αυτή όμως, δεν δημοσιεύτηκε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οπότε και αποστέλλεται μέσω αυτού του Δελτίου Τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, γιατί είναι σημαντικό να ενημερωθούν οι δημότες, για το τι πραγματικά συμβαίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα των πυροσβεστικών κρουνών και την τοποθέτησή τους σε σημεία του Δήμου μας.

Ο κ. Στεργιόπουλος, κάνει λόγο για «άρνηση της ΔΕΥΑΠ, που δεν τεκμηριώνεται, από την ανάρτηση» και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία να υπάρχει ένας τέτοιος τίτλος που δημιουργεί εσφαλμένα αρνητικές εντυπώσεις και δυσφημεί την επιχείρηση χωρίς να έχει ζητηθεί επίσημα η άποψη μας. 

Ως Διευθυντής της αρμόδιας  Διεύθυνσης Ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ σας ενημερώνω ότι η ΔΕΥΑΠ δεν έχει αρνηθεί την τοποθέτηση του συγκεκριμένου κρουνού. Όπως σε κάθε περίπτωση όταν ζητά η Πυροσβεστική Υπηρεσία την τοποθέτηση ενός κρουνού, ή τον τοποθετούμε στο συγκεκριμένο σημείο αν είναι εφικτό ή εμπεριστατωμένα αντιπροτείνουμε κάποια άλλη θέση και από κοινού αποφασίζουμε με βάση κάποια κριτήρια.

Ενδεικτικά κριτήρια, είναι η διαθεσιμότητα δικτύου στο σημείο, η πίεση του δικτύου οι πλησιέστεροι κρουνοί, η προσβασιμότητα πυροσβεστικών οχημάτων, η μη παρεμπόδιση κυκλοφορίας κατά τον ανεφοδιασμό των οχημάτων στην συγκεκριμένη θέση (κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει εγκλωβισμούς)  και πολλά άλλα.

Αυτή η διαδικασία λοιπόν, για τον συγκεκριμένο κρουνό είναι σε εξέλιξη με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και περιμένουμε την έγκριση της οριστικής θέσης. Όπως φαίνεται και στο έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο δημοσιεύσατε, αναφέρει ότι οι συντεταγμένες είναι ενδεικτικές.

Η ΔΕΥΑΠ σε άμεση και εξαιρετική συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία διαχειρίζεται ένα πλήρες δίκτυο περίπου 400 Πυροσβεστικών Κρουνών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα