Δήμος Πατρέων: Σκέφτονται να παραγγείλουν και άλλους μωβ κάδους

10.12.2023 / 9:29
ka-5-14

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Π. ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Έχει ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό το φράγμα των 200 τόνων από τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί το δίκτυο των μωβ κάδων, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον Δήμο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Ασπράγκαθο υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για την ανταπόκριση και τη συμμετοχή που έχουν δείξει οι δημότες στη λειτουργία του συγκεκριμένου ρεύματος ανακύκλωσης που αφορά τον ρουχισμό και τα υποδήματα.

Η ανταπόκριση των δημοτών είναι τόσο μεγάλη που συχνά ένας σημαντικός αριθμός των μωβ κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Πάτρας είναι γεμάτοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχθούν νέες σακούλες.

Κι αυτό παρόλο που η εταιρεία που έχει αναλάβει την λειτουργία του δικτύου και την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους συγκεκριμένους κάδους πηγαίνει σε πολύ συχνά χρονικά διαστήματα για να τους αδειάσει.

Οι 200 κάδοι έτσι αποδείχτηκαν λίγοι για την Πάτρα λόγω της μεγάλης συμμετοχής των δημοτών και σύμφωνα με τον κ. Ασπράγκαθο, στον Δήμο πλέον σκέφτονται να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να παραγγείλουν επιπλέον μωβ κάδους.

Είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, έτσι ώστε η ενίσχυση αυτή του στόλου των μωβ κάδων να βοηθήσει στη καλύτερη κάλυψη των αναγκών.

Επί τάπητος ο νέος στόχος

Ανάλογα με αυτά που θα συζητηθούν και τον νέο στόχο που θα τεθεί από τον Δήμο και από την εταιρεία που «τρέχει» το δίκτυο θα αποφασιστεί και ο αριθμός αυτών.

 Ωστόσο, σε συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται οι μωβ κάδοι έχουν παρατηρηθεί και κάποια φαινόμενα παραβατικότητας, με επιτήδειους να «αλιεύουν» ρούχα, να παίρνουν ότι τους χρειάζεται και να υπόλοιπα να τα πετούν στους γύρω χώρους. Όμως, σύμφωνα με τον δήμο, οι περιπτώσεις αυτές είναι μεμονωμένες.

Θυμίζουμε ότι τα ρούχα που ρίχνονται σε μεγάλες κλειστές και καθαρές σακούλες στους μωβ κάδους, οδηγούνται προς ανακύκλωση σε ειδικά εργοστάσια, όπου ανακυκλώνονται για δημιουργία υλικών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να παραχθούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ. Από την εταιρεία, που υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων, αποδίδεται ανταποδοτικό όφελος προς τον Δήμο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα