Παρασκευή, 30.09.2022, 7:08 μμ

Δήμος Πατρέων: Οι στάχτες από τζάκια και ξυλόσομπες, να μην απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων γιατί προκαλούν πυρκαγιές

11.01.2021 / 10:31
unnamed

Την προσοχή των δημοτών εφιστά η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, στην απόρριψη των υπολειμμάτων στάχτης από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Τα υπολείμματα αυτά  δεν πρέπει να καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων γιατί συχνά διατηρούν ενεργές εστίες και προκαλούν πυρκαγιά καθώς αναμιγνύονται με τα υπόλοιπα εύφλεκτα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται ολοσχερώς οι κάδοι απορριμμάτων είτε να υπόκεινται σε σημαντικές φθορές που οδηγούν στην απόσυρσή τους.  

Ένας κάδος  με κρυφή ενεργή εστία πυρκαγιάς που θα καταλήξει στο απορριμματοφόρο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων στην καθαριότητα και να προκαλέσει την καταστροφή του οχήματος.

Κατά το 2020,  καταστράφηκαν από πυρκαγιά που προήλθε είτε από υπολείμματα τζακιών είτε από εμπρησμό, 60 πράσινοι κάδοι και  32 μπλε κάδοι ανακύκλωσης.  

Η  καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες.

Γι’ αυτό είναι αναγκαία η προσοχή όλων μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα