Δήμος Πατρέων: Μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων

11.01.2021 / 14:55
epe3_apovlhtwn

Ολοκληρώθηκαν οι Μελέτες και τα τεύχη Δημοπράτησης του έργου για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων ΜΕΒ στην Ξερόλακκα, που θα παράγει κομπόστ υψηλής ποιότητας για χρήση σε καλλιέργειες και κήπους.

Οι Μελέτες και τα τεύχη Δημοπράτησης παραδόθηκαν στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Αχαΐας, για να κατατεθεί αίτηση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μετά την έγκριση χρηματοδότησης της πράξης “Χωριστή συλλογή και μεταφορά προδιαλεγμένων Βιοαποβλήτων και ενημέρωση των πολιτών στο Δήμο Πατρέων”, θα αναπτυχτεί δίκτυο καφέ κάδων στην Πόλη. Επίσης θα γίνει προμήθεια εξοπλισμού για την αποκομιδή των καφέ κάδων και τον θρυμματισμό των κλαδιών, ώστε να τροφοδοτούνται τόσο ή παραπάνω μονάδα Βιοαποβλήτων και η αντίστοιχη μονάδα του ΦΛΟΚΑ.

Με τα έργα αυτά και τον εξοπλισμό συλλογής οργανικών γίνεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα με ανακύκλωση με την Διαλογή στη Πηγή των αστικών αποβλήτων, για την προστασία του περιβάλλοντος και τον δραστικό περιορισμό των απορριμμάτων που θάβονται στους ΧΥΤΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα