Δικαίωση για τον Δήμο Πατρέων αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την νομοθεσία για τα μπόνους στις οικοδομικές άδειες των σπιτιών και των διαμερισμάτων εκείνων που έχουν προχωρήσει σε ενεργειακή αναβάθμιση.
Πρόκειται για τον νόμο με τις πράσινες ταράτσες που έδινε στους ιδιοκτήτες την δυνατότητα να φτιάξουν έναν επιπλέον όροφο και να ψηλώσουν το κτίριο τους, αλλά και να το μεγαλώσουν σε όγκο.
«Είναι μια νομοθεσία που ήταν στην κυριολεξία έκτρωμα και ο Δήμος Πατρέων είχε ταχθεί εναντίον της από την πρώτη στιγμή» ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου, μιλώντας στον Max Fm και στον Γιάννη Γεωργόπουλο.
Σημείωσε πάντως ότι με βάση τις έρευνες που είχε κάνει η αρμόδια υπηρεσία στην Πάτρα δεν υπάρχουν πολλά κτίρια που να προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την νομοθεσία αυτή, ψηλώνοντας και μεγαλώνοντας τα κτίρια που ήταν να αναγερθούν.