Δήμος Πατρέων: Απέδωσε τιμή στους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών – ΦΩΤΟ

04.12.2022 / 13:49
peletidis

Η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, απέδωσε σήμερα (Κυριακή 4 Δεκέμβρη) τιμή, με κατάθεση στεφανιών, στους εκτελεσμένους, στις 4 Δεκέμβρη του 1943 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στο κτήμα Μουρτζούχου και στο μπλόκο των Προσφυγικών.

Δήμος Πατρέων: Απέδωσε τιμή στους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών – ΦΩΤΟ 5
Δήμος Πατρέων: Απέδωσε τιμή στους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών – ΦΩΤΟ 6

Ο Δήμαρχος Πατρέων κατέθεσε στεφάνι στον μνημείο, στην Πλατεία Ελευθερίας και σε σύντομη δήλωσή του είπε:
«Οι αγωνιστές που εκτελέστηκαν στο μπλόκο των Προσφυγικών και στο κτήμα Μουρτζούχου έδιναν αγώνα για την ελευθερία και την προκοπή του τόπου. Αγωνίστηκαν για να είναι ο λαός ελεύθερος.
Εκτός από τον αποτροπιασμό που μας προκαλούν τα εγκλήματα των κατακτητών, μας οδηγούν σήμερα στο συμπέρασμα ότι ο λαός μας και όλοι οι λαοί του Κόσμου πρέπει να βρίσκονται μπροστά και απέναντι στην επιθετικότητα αυτών που κάνουν κουμάντο και επιχειρούν να επεκτείνουν τα συμφέροντά τους με πολέμους, φτώχεια κα προσφυγιά.
Απέναντι σε αυτούς όλους οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Ο λαός να κάνει κουμάντο, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του και να ζει όπως πρέπει και δικαιούται, με ειρήνη».

Στον τόπο θυσίας στο κτήμα Μουρτζούχου μίλησε η Αντιπρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Ρένα Σκαρλάτου.

Δήμος Πατρέων: Απέδωσε τιμή στους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών – ΦΩΤΟ 7

Στεφάνια κατέθεσαν, με τη σειρά, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς για το Δήμο Πατρέων, ο Πρόεδρος του Ανατολικού Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Παράρτημα Πάτρας, η Οργάνωση Μελών Ανατολικού Διαμερίσματος ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας του ΚΚΕ, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων «Πέτρινα Χρόνια – Ιστορική Μνήμη».

Δήμος Πατρέων: Απέδωσε τιμή στους εκτελεσμένους στο μπλόκο των Προσφυγικών – ΦΩΤΟ 8

Στις εκδηλώσεις, ήταν παρόντες Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων και δημότες.

• Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο «Αντάρτικο τραγούδι» με την Πατρινή σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και την ορχήστρα της. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια τα οποία ενέπνευσαν τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ να ορθώσουν το ανάστημα πολεμώντας και τραγουδώντας.
Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα