Δήμος Πατρέων: 5.574 ηλεκτρονικές συναλλαγές σε εννέα µήνες

22.09.2023 / 9:12
3825793

Όλο και περισσότεροι δηµότες χρησιµοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει ο ∆ήµος Πατρέων για τις πληρωµές και τις αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία, µόνο το τρέχον έτος (Από 2/1/2023 έως 15 Σεπτεµβρίου 2023) οι δηµότες έκαναν ηλεκτρονικά 5.574 συναλλαγές µε το ∆ήµο που αφορούσαν: Οι 2.350 σε πρόστιµα παραβίασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κλήσεις) και οι υπόλοιπες σε δόσεις ρυθµίσεων βεβαιωµένων οφειλών ΤΑΠ, ∆Φ, ∆Τ κλπ.

Έγιναν επίσης 2.245 πληρωµές για θέσεις παρόδιας στάθµευσης, 665 συναλλαγές (από το Μάιο του 2023 έως σήµερα) για την πληρωµή του τέλους παρεπιδηµούντων. Επίσης µέσω του https://ehelp.e-patras.gr/ ή µέσω e-patras.gr οι δηµότες, κάνοντας τη χρήση των κωδικών taxisnet, εξυπηρετήθηκαν ηλεκτρονικά σε 2.681 αιτήµατα, χωρίς να χρειαστεί να προσέλθουν στις υπηρεσίες του ∆ήµου, κι έλαβαν πιστοποιητικά του ∆ηµοτολογίου, του Ληξιαρχείου και Βεβαιώσεις του Τµήµατος Εσόδων, κ.ά.

Τέλος µέσω του sense.city οι δηµότες έκαναν αναφορές προβληµάτων και αιτήµατα για θέµατα Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισµού, Ύδρευσης, Πεζοδροµίου, ∆ρόµου, Πλατείας, Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος, ενώ µέσω της εφαρµογής για την ελεγχόµενη στάθµευση (διατίθεται και για κινητά τηλέφωνα) λαµβάνουν πληροφορίες για τις ζώνες ελεγχόµενης στάθµευσης και για σηµεία προµήθειας καρτών στάθµευσης.

Για τη διευκόλυνση των δηµοτών βασικές ηλεκτρονικές εφαρµογές βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου του ∆ήµου Πατρέων www.e-patras.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα