Δήμος Μεσολογγίου: Ζητά τον εθνικό χαρακτηρισμό για την ελιά Καλαμών

13.04.2021 / 16:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ladi_elia

Το Υπουργείο πρέπει να μεσολαβήσει για να αποκατασταθεί η αδικία. Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του ενέκρινε το ψήφισμα που έφερε η δημοτική αρχή σε ότι αφορά την προστασία του εθνικού χαρακτήρα της ελιάς Καλαμών.

Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε το Σώμα ότι ενόψει του πολύ κρίσιμου για την πορεία του προϊόντος, Δικαστηρίου, που επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στο ΣτΕ ,πλην όμως για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε για την 01-06-2021, ο Δήμος έχει καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση και θα παρασταθεί δεόντως για να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών μας, αλλά και το ίδιο το προϊόν το οποίο αποτελεί κινητήρια δύναμη όχι μόνο της οικονομίας του τόπου μας, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Το διακύβευματης απόφασης του Δικαστηρίου αφορά την δυνατότητα επέκτασης χρήσης του διεθνώς αναγνωρισμένου ονόματος «ΕΛΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας και όχι μόνο από την Μεσσηνιακή γη που έσπευσε πριν αρκετά χρόνια να το κατοχυρώσει ως ΠΟΠ «δικό της» προϊόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η πρόταση για τον εθνικό χαρακτήρα του προϊόντος, βρήκε απόλυτα σύμφωνες όλες τις παρατάξεις οι οποίες υπερθεμάτισαν με σθένος και πρότειναν μάλιστα, να αναφερθεί η ανάγκη προστασίας του προϊόντος από τις παράνομες ελληνοποιήσεις, αλλά και η ανάγκη παρότρυνσης προς κάθε φορέα αλλά κυρίως προς το ΥΠΑΑΤ να μεσολαβήσει δραστικά στο κρίσιμο ζήτημα.

Το ψήφισμα υπερθεματίστηκε και υπερψηφίστηκε από όλους και αναμένουμε την εγρήγορση των αρμοδίων αρχών για την επιτυχή έκβαση του Δικαστηρίου την 01-06-2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα