Δήμος Ερυμάνθου: Σε εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης οικισμών

29.02.2024 / 15:42
ΕΡΓΟ-ΥΔΡΕΥΣΗΣ-1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης οικισμών του Δήμου Ερυμάνθου.
Μεταξύ των έργων που είναι σε εξέλιξη και στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου Ερυμάνθου, ο ανάδοχος, Ιωάννης Σταυρόπουλος έχει αναλάβει και εκτελεί ευρείας κλίμακας παρέμβαση σε ακόμη τρεις Κοινότητες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών ύδρευσης και αναβάθμισης του δικτύου.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το έργο που αφορά αντικαταστάσεις των αγωγών και των δεξαμενών, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι τοπικές κοινότητες Καλάνου, Καλάνιστρας, Ν. Κομπηγαδίου και οικισμού Πλατάνου. Στις εργασίες περιλαμβάνεται η λειτουργία νέας υδρομάστευσης, η κατασκευή μικρής δεξαμενής και αντλιοστασίου (Α/Σ) στη θέση «Βελούχι», η αντικατάσταση τμημάτων αγωγών και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, η τοποθέτηση νέων αγωγών μεταφοράς νερού από την πηγή «Βελούχι» έως την υφιστάμενη δεξαμενή του Νέου Κομπηγαδίου, καθώς και η κατασκευή νέας δεξαμενής στον οικισμό του Πλατάνου και τροφοδοτικός αγωγός μεταφοράς νερού από την Νέα Δεξαμενή του Πλατάνου μέχρι την υφιστάμενη Δεξαμενή της Καλάνιστρας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ύδρευσης, Ζώη Μαρτζάκλη με την ολοκλήρωση του έργου θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει διαχρονικά η περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής δήλωσε «το συγκεκριμένο έργο αποδεικνύει στην πράξη τη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο μας, έχει αναλάβει την επίβλεψη μίας ακόμη σημαντικής παρέμβασης στον Δήμο μας. Η δημοτική μας Αρχή έχει εστιάσει σε έργα και υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας προσδίδοντας θετικό πρόσημο στον τόπο μας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε έμφαση στα έργα ύδρευσης, διασφαλίζοντας την ποιότητα, αλλά και την επάρκεια του νερού. Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχουν ανάγκες με εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, νέας δεξαμενές, αγωγούς και υδρομαστεύσεις, ενώ πρόσφατα υπογράψαμε και τη σύμβαση για το έργο εγκατάστασης συστήματος Τηλεμετρίας που θα επιτρέψει τη σωστή διαχείριση της ύδρευσης, με άμεσο εντοπισμό και περιορισμό των διαρροών που οφείλονται σε βλάβες ή σε μακροχρόνιες μη ανιχνεύσιμες μικρής έντασης διαρροές. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε πιστώσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα