Δήμος Αιγιαλείας: Τοποθετήθηκαν 27 πορτοκαλί κάδοι ανακύκλωσης

26.06.2024 / 8:54
FB_IMG_1719328117162

Στην τοποθέτηση 27 συνολικά κάδων ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων σε διάφορα σημεία στο Αίγιο και σε κοινότητες, προχώρησε ο Δήμος Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της καθημερινής βελτίωσης της διαδικασίας διαχείρισης αποβλήτων κάθε είδους.

Στους ειδικούς πορτοκαλί κάδους οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν πλαστικά μπουκάλια με χρησιμοποιημένα τηγανέλαια οικιακής χρήσης, ώστε αυτά να συγκεντρωθούν και να μετατραπούν σε βιοντήζελ. Έτσι τα λάδια δεν θα ρίχνονται στην αποχέτευση, προκαλώντας φθορές στις σωληνώσεις αλλά και στον Βιολογικό Καθαρισμό όπου οδηγούνται, δημιουργώντας παράλληλα και πολύ σημαντική ρύπανση στο περιβάλλον.  

Οι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

ΑΙΓΙΟ: 5ο Δημοτικό Σχολείο-Συνοικισμός, Δημαρχείο, φανάρια Μητροπόλεως, Ι.Ν. Αγίου Αλεξίου-Σταφιδάλωνα, πάρκινγκ Παναγιωτοπούλων, πλατεία Περιμετρικής, πλατεία Δεξαμενής, Κανελλοπούλου-S/M Σκλαβενίτης (έναντι Δ.Ο.Υ.), Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα στο πάρκινγκ, Ασημάκη Φωτήλα στο πάρκινγκ, Κορίνθου έναντι ΤΟΥΟΤΑ, Πλατεία Αγίου Αθανασίου, πλατεία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πλατεία Υψηλών Αλωνίων, Συνοικισμός Διγελιωτίκων στη γεώτρηση, Δημοτικό Στάδιο, Μπούφαλο (πίσω μέρος), πλατεία στη συμβολή Ν.Πλαστήρα-Νικ.Σολιώτη-Ερμού.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ: Τέμενη (νέα πλατεία), Διγελιώτικα (Κοινοτικό Γραφείο), Κουλούρα (Ι.Ν. Υπαπαντής), Σελιανίτικα στην πλατεία Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου, Ροδοδάφνη (γήπεδο Αβύθου), Καμάρες (πλατεία), Διακοπτό (πρ. Δημαρχείο), παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας (πλατεία), Αιγείρα (πλατεία).

Ο Δήμος Αιγιαλείας καλεί τους συμπολίτες να συμβάλουν στη μεγάλη καθημερινή προσπάθεια της σωστής και ωφέλιμης διαχείρισης αποβλήτων με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με το να συλλέγουν με πολύ εύκολο τρόπο τα χρησιμοποιημένα τηγανέλαια σε πλαστικά μπουκαλάκια και να τα βάζουν στην ειδική θυρίδα των πορτοκαλί κάδων. Μια μικρή προσπάθεια από όλους θα φέρει μεγάλα αποτελέσματα!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα