Δήμος Αιγιαλείας: Παραδόθηκε απινιδωτής στην Κοινότητα Ζαρούχλας

01.02.2023 / 22:23
zarouxla-apinidotis

Στο χωριό της Ζαρούχλας βρέθηκαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Καραΐσκος, για να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων Περιστέρας, Μεσορρουγίου και Ζαρούχλας αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιδόθηκε ένας από τους τρεις απινιδωτές που αποτελούν πρόσφατη δωρεά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς τον  Δήμο Αιγιαλείας, ώστε να βρίσκεται σε κομβικό σημείο της περιοχής και να αξιοποιηθεί άμεσα σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Παράλληλα, ζητήθηκε από κατοίκους να συμπληρώσουν ειδική φόρμα για να συμμετάσχουν σε σεμινάρια πιστοποίησης παροχής πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, ώστε να υπάρχουν εκπαιδευμένα άτομα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ανάγκη στα χωριά της περιοχής σε ελάχιστο χρόνο και μέχρι να φτάσει η απαιτούμενη ιατρική βοήθεια.

Επίσης, από τον αντιδήμαρχο έγινε ενημέρωση προς τους παρευρισκόμενους για τον σχεδιασμό του Δήμου Αιγιαλείας ίδρυσης και λειτουργίας συνολικά 3 Πυροσβεστικών Σταθμών σε καίρια σημεία του Δήμου. Ειδικότερα έγινε αναφορά για τις μέχρι τώρα ενέργειες και για το αίτημα που έχει υποβάλει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προς το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως και για τις περαιτέρω δράσεις που θα ακολουθήσουν, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα