Δημόπουλος: Δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown (βίντεο)

07.03.2021 / 11:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 63

Την ανησυχητική κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας περιέγραψε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, λέγοντας μάλιστα πως έτσι όπως είναι η κατάσταση δε μπορούμε να σκεφτόμαστε χαλάρωση του lockdown.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Δημόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «με 2000 κρούσματα την ημέρα και το σύστημα υγείας στα όριά του δεν μπορούμε να μιλάμε για μέτρα χαλάρωσης».

Ανέφερε επίσης πως οι μεταλλάξεις του κορονοϊού αποτελούν τον «μοχλό» επί της ουσίας του τρίτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας.

Υποστήριξε όμως πως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι τα εμβόλια τις αντιμετωπίζουν. Οι νέες μεταλλάξεις συνδυάζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που εξηγεί το τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και αλλού.

Δεν υπάρχουν μέχρι σήμερα σαφή δεδομένα για μειωμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων. Να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν πρέπει να συνεχίσει ο εμβολιασμός λόγω των μεταλλάξεων. Ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχίσει, πάει με καλούς ρυθμούς και είναι μονόδρομος ο ταχύς εμβολιασμός μεγάλου αριθμού του πληθυσμού».

Όπως είναι στόχος είναι μέχρι τέλη Μαΐου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι άνω των 60 ετών.

https://www.megatv.com/embed/?p=2020291966

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα