Δημήτρης Μάντζος: «Θα στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές»

04.07.2023 / 19:40
41212414241412

Στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM 90,1 με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου τόνισε πως αυτή η συζήτηση «δεν μπορεί να ανοίξει οπότε και όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και ως μέθοδο για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα όπως προσπάθησε να κάνει στα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή ούτε deals κορυφής, ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα να μοιράσουν τα ιμάτια της αυτοδιοίκησης. Εμείς δεν είμαστε αυτής της λογικής. Έχουμε και τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, όπως και στα δύσκολα χρόνια, ώστε να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας, απηχώντας τις δικές μας απόψεις για την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, και εκφράζοντας αυθεντικά τις ανάγκες των πολιτών στην τοπική κοινωνία».

Ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι η αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να είναι αμιγώς κομματικά περιχαρακωμένη, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς θέλουμε μία αυτοδιοίκηση η οποία δεν θα είναι απλώς ένα πάρκινγκ αρμοδιοτήτων και ευθυνών από την κεντρική διοίκηση. Θέλουμε μια πραγματική αυτοδιοίκηση που θα έχει πραγματική αποκέντρωση αρμοδιοτήτων αλλά θα διαθέτει και τους πόρους και τους ανθρώπους να υλοποιήσει τις πολιτικές της».

«Θέλουμε να δούμε την αυτοδιοίκηση ως τη μεγάλη ευκαιρία για την παράταξή μας να πυκνώσει τις δυνάμεις της σε έναν τομέα όπου επί πολλά έτη συντηρεί ζωντανές τις βαθιές της ρίζες. Δεν είναι παραταξιακό φετίχ. Θέλουμε να δούμε τους ανθρώπους μας και τις παρατάξεις μας να παραμένουν ισχυρές και να ισχυροποιούνται ακόμη περισσότερο, διότι αυτά θα είναι καλά νέα για όλη την κοινωνία», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να απειλήσει τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημείωσε ότι «εδώ χρειάζεται, όχι μόνο μια τεκτονική αλλαγή, αλλά μια ταυτοτική αλλαγή πια. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να απεμπολήσει γενετικά χαρακτηριστικά που έχει και στο ύφος και στο περιεχόμενο του λόγου του. Εμείς έχουμε περάσει μεγάλες κρίσεις αλλά δεν έχουμε αλλάξει ταυτοτικά χαρακτηριστικά μας. Το ΠΑΣΟΚ στον πυρήνα του ήταν πάντα ένα βαθιά μεταρρυθμιστικό κόμμα, ένα κόμμα εξουσίας και ένα κόμμα ορθού λόγου και υπευθυνότητας. Είναι στοιχεία τα οποία δεν τα βλέπει κανείς prima facie στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι κάτι που θέλει πάρα πολλή δουλειά και φαντασία για να αλλάξει».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην παρούσα ιστορική συγκυρία είναι διττή:

«Πρώτον, να αρθρώσουμε μια ισχυρή και δομική αλλά ωφέλιμη για τον τόπο αντιπολίτευση, με αντιπρόταση. Σε οτιδήποτε διαφωνούμε σφόδρα με τις κυβερνητικές εισηγήσεις, να κομίζουμε τη δική μας αντιπρόταση και να προσφέρουμε εναλλακτική.

Και, δεύτερον, ως παράγωγο του πρώτου, να μπορέσουμε μέσα από αυτήν την αντιπολιτευτική μας τακτική να αρθρώσουμε και μια κυβερνητική εναλλακτική, για μια κεντροαριστερά πρωταγωνίστρια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα