Δημήτρης Καλογερόπουλος: “Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος” – Αποκαθίσταται ο ΧΑΔΑ Αιγείρας

31.03.2021 / 13:36
φωτο

Το έργο της αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Απόρριψης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Αιγείρας, που βρίσκεται βόρεια του περιφραγμένου και εκτός λειτουργίας ΧΥΤΑ, εντάχθηκε πρόσφατα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, βάζοντας σε τροχιά υλοποίησης ένα ακόμα αξιόλογο έργο με κοινωνική, περιβαλλοντική και οικολογική σημασία για την περιοχή.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αιγιαλείας και στις εργασίες περιλαμβάνονται η κατασκευή έργων τελικής κάλυψης στην έκταση περίπου 8,8 στρεμμάτων, απαγωγής βιοαερίου, διαχείρισης ομβρίων και στραγγισμάτων, όπως και περιοδική επιθεώρηση του χώρου για τυχόν παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 496.000,67 ευρώ.
«Η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα σε έργα που αναφέρονται στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα προωθεί σύγχρονους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Αχαΐας» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, προσθέτοντας: «Οι καθημερινές μας προσπάθειες αποδίδουν ήδη καρπούς προς όφελος των δημοτών, ενώ οι σχεδιασμοί μας συνεχίζονται για νέες ωφέλιμες παρεμβάσεις τόσο στον τομέα των απορριμμάτων, όσο και εν γένει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στην αναβάθμιση του τόπου μας.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα