Δήμαρχος Καλαβρύτων: Υποβάθμισαν το Λάβαρο της Επανάστασης στην παρέλαση

02.04.2021 / 19:21
ντα 5

Την έντονη διαμαρτυρία του για την υποβάθμιση της παρουσίας του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, μ’ επιστολή του το απόγευμα της Πέμπτης στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η κίνηση των διοργανωτών της παρέλασης να υποβαθμίσουν το Λάβαρο, σύμβολο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, «θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως παραχάραξη της ιστορικής μνήμης και έλλειψη σεβασμού στην ιστορική πραγματικότητα».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων υπογραμμίζει ότι «διακόσια χρόνια μετά την Εθνική Παλιγγενεσία, έστω και στη κλίμακα των συμβολισμών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές κινήσεις που διαστρεβλώνουν, εμμέσως, τα γεγονότα εκείνης της περιόδου». Και ζητά από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κινηθούν διαδικασίες ώστε ο Δήμος Καλαβρύτων να έχει το συντομότερο μια τεκμηριωμένη εξήγηση εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ για το φετινό συμβάν.

Στο μεταξύ, εκ μέρους του κ. Παπαδόπουλου έχει ήδη επισημανθεί η αντιδιαστολή με το επίσημο δείπνο που παρετέθη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παρουσία αρχηγών κρατών, όπου το Λάβαρο ήταν το μοναδικό που τοποθετήθηκε, και σε δεσπόζουσα θέση στο χώρο, έτσι όπως αρμόζει στην ιστορική μνήμη και στην αναγνώριση των πρωτεργατών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, σ’ επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Θεόδωρο Νασιώτη κατέθεσε αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το Σώμα να τοποθετηθεί και ν’ αποφασίσει, τόσο για το γεγονός της φετινής παρέλασης, όσο και για τις εν γένει μεθοδεύσεις που αναθερμαίνονται (για πολλοστή φορά) από κάποιες πλευρές με σκοπό την παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας της έναρξης της Επανάστασης του 1821.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα είναι ανοικτή ώστε να δοθεί βήμα και σ’ εκπροσώπους ενώσεων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με σκοπό τη διαμόρφωση μιας κοινής και ενιαίας στάσης όλων των Καλαβρυτινών, μέσα απ’ τη συλλογική έκφραση του Δήμου Καλαβρύτων.        

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα