Δημ. Γκοτσόπουλος: «Φαίνομαι συναισθηματικός, δεν είμαι. Ψάχνω τι είναι αυτό που μπορεί να με “μετακινήσει” μέσα μου»

09.11.2020 / 10:27
gkotsopoulos

Ο πατρινός Δημήτρης Γκοτσόπουλος μίλησε για τις γυναίκες, τον έρωτα και τη δύναμη των social media.  Ο γοητευτικός ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό Plan be για την απιστία και τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία, την οποία δε μπορεί να καταλάβει. 

Αν η Τέχνη αντιγράφει τη ζωή, λοιπόν, θα σε ρωτήσω το εξής: Μπορεί ένας άνδρας να μείνει πιστός σε μια γυναίκα τόσα χρόνια, όπως ο Λάμπρος στην Ελένη, ακόμα κι αν έχουν ελάχιστες επαφές; Υπάρχουν τέτοιες αγάπες στην πραγματικότητα;

«Ναι, μπορεί να της μείνει πιστός. Το πιστεύω. Οι άνθρωποι στη ζωή τους ερωτεύονται πραγματικά δύο, άντε τρεις φορές. Όταν ερωτεύεσαι πραγματικά, μπορείς να περιμένεις και έξι, και δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι γίνεται.

Το μεγαλύτερο φάουλ που έκανε ο Λάμπρος σε σχέση με την Ελένη ήταν το γεγονός ότι γύρισε μετά από δέκα χρόνια, παντρεμένος, ελπίζοντας ότι θα είχε προχωρήσει κι εκείνη τη ζωή της. Κι αυτό, επειδή άκουσε τότε τη συμβουλή του πατέρα της, που του είχε πει να την αφήσει ήσυχη προκειμένου να ευτυχήσει η μεγαλύτερή του αγάπη. Εκεί λοιπόν που δεν είχε ωριμάσει, πείστηκε από αυτό που του είπαν». 

Εσύ, ως Δημήτρης, τι θα έκανες;

«Εγώ θα την είχα κλέψει! Δεν πα να μου ’λεγε κι ο πατέρας της, κι η μάνα μου, κι ο Θεός ο ίδιος… Εγώ θα την είχα κλέψει! Εκεί ήταν και η μεγαλύτερή μου “ρωγμή”, σε σχέση με τον Λάμπρο. Ο Λάμπρος, λοιπόν, αυτό πληρώνει: αυτή την ανωριμότητα, αυτό το μη-θάρρος του… Ξέρεις, έχω τεράστια απόκλιση σε πολλά στοιχεία από τον Λάμπρο. Σιγά μην έβλεπα τον έρωτα της ζωής μου να βασανίζεται μέσα στη φυλακή, κι εγώ να το ανέχομαι. Το πιο πιθανό είναι να είχα ανατινάξει το μισό Διαφάνι!».

Έχοντας μεγαλώσει σε ένα σπίτι με τέσσερις αδελφές, εσύ τι έχεις μάθει για τις γυναίκες; Κάτι θα έχεις καταλάβει, δεν μπορεί…

«Δεν βγάζω άκρη. Όσο και να προσπαθείς, τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία δεν μπορείς να την καταλάβεις. Πίστεψέ με, έχω προσπαθήσει! Αντιλαμβάνομαι πιο εύκολα κάποια πράγματα, έχω πετάξει από πάνω μου και αυτά τα συμπλέγματα τού τύπου «εγώ είμαι ο άνδρας στη σχέση». Έχω καταλάβει πια ότι τα δύο φύλα είναι ίσα μεν, αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Έχει άλλες ανάγκες μια γυναίκα, άλλες ανάγκες ένας άνδρας. Τώρα, τις διανοητικές διαδρομές μιας γυναίκας, το πώς “διυλίζει” τα πράγματα και τις καταστάσεις, και το πώς μπορεί «να φουντώσει» ξαφνικά… ακόμα δεν τα έχω καταλάβει!»

Κι όμως, θεωρώ ότι κάτι καταλαβαίνεις παραπάνω. Ίσως επειδή μου φαίνεσαι πολύ συναισθηματικός.

«Συναισθηματικός»…

Τι, όχι;

«Ξέρεις τι; Φαίνομαι συναισθηματικός, δεν είμαι. Νομίζω, όμως, ότι θα με ενδιέφερε να είμαι τόσο συναισθηματικός, γι’ αυτό και έχω την τάση να παρατηρώ τα πράγματα και να ψάχνω αυτή τη συγκίνηση… Με ενδιαφέρει να ψάχνω τι είναι αυτό που μπορεί να με “μετακινήσει” μέσα μου. Και ξέρεις τι νομίζω; Ένας συναισθηματικός άνθρωπος είναι παράλληλα ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Ο παππούς μου ήταν στο αντάρτικο, στον Πόλεμο. Πολύ σκληρός άνθρωπος. Όταν, όμως, μας έλεγε ιστορίες για το αντάρτικο, πάντα μιλούσε με δάκρυα στα μάτια». 

Τι είναι αυτό, λοιπόν, που θα μπορούσε να σε “μετακινήσει” μέσα σου;

«Ο έρωτας θα με “μετακινούσε”. Είναι η μόνη «καύσιμη ύλη» που μπορώ να έχω εγώ προσωπικά για την όποια “μετακίνηση”. Και μιλάω για τον έρωτα γενικώς ως στάση ζωής. Μπορεί να τον νιώσεις για έναν άνθρωπο, αλλά και για μια ιδέα, για μια κατάσταση. Μπορεί να φτάσεις στον έρωτα και μέσα από άλλες διαδρομές». 

Έχεις πέσει ποτέ σ’ αυτή την παγίδα των likes;

«Επειδή έχω μπει κι εγώ σ’ αυτή τη διαδικασία των κοινωνικών δικτύων, κυρίως για να επικοινωνώ τη δουλειά μου, είναι φορές που μπορεί να αναρωτήθηκα «γιατί αυτή η φωτογραφία πήρε 9.000 likes και η άλλη 14.000 likes;». Άρχισα, λοιπόν, να σκέφτομαι «Τι έκανα σ’ αυτή και τι στην άλλη;». Κι αμέσως λέω… Ωπ!«Θ’ αφήσεις να σ’ επηρεάσουν τα likes, για ν’ αλλάξεις αυτό που ένιωσες, ό,τι ήθελες ν’ ανεβάσεις εκείνη τη στιγμή;» ή «Θ’ ανεβάσεις μια φωτογραφία με τους κοιλιακούς σου, για να μαζέψεις likes;». Λέω «Όχι, δεν θα το κάνεις!». Με προβληματίζει το πόσο ευάλωτοι μπορεί να γίνουμε απέναντι στην τάση της εποχής μας, προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί.

Έμαθες κάτι από αυτό;

«Με έκανε να είμαι πιο προσεκτικός στον τρόπο με τον οποίο ανεβάζω πράγματα. Δηλαδή θα ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο αστεία πράγματα που συμβαίνουν στα γυρίσματα ή στις ζωές μας. Ξέρεις, μου στέλνουν μηνύματα «Έχουν γίνει πολύ σκληρά τα επεισόδια των Άγριων Μελισσών, σας παρακαλούμε ανεβάστε κανένα αστείο βίντεο», αλλά καμιά φορά νιώθω ότι θα μετατοπιζόταν η προσοχή του κόσμου από τη δουλειά μας.

Ήταν φορές, στην καραντίνα, που κάναμε κάτι αστείο με τη Μαρία (Κίτσου) και με ρωτούσε «Να το ανεβάσω;» και της έλεγα «Κάνε ό,τι θες, αρκεί να το θες». Αλλά να μπω στη διαδικασία να ανεβάσω κάτι, μόνο και μόνο για να μαζέψω likes και ακόλουθους… όχι. Κι ας μου είναι πολύ εύκολο να το κάνω». 

Παρόλα αυτά, είσαι άνθρωπος του χαβαλέ που θα κάνει αστεία, θα πειράξει τον άλλον;

«Μου αρέσει το χιούμορ, αλλά όχι η πλάκα που γίνεται εις βάρος κάποιου – το να μειώσω, δηλαδή, κάποιον για να φανώ εγώ πιο έξυπνος. Κλαίμε από τα γέλια με τους φίλους μου στις διακοπές. Πώς να σου το πω… με τους φίλους μου είμαι Μίστερ Μπιν! Καμιά φορά, το κάνω κι επίτηδες. Μου αρέσει να τους κάνω να γελάνε». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα