Δήλωση Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

21.04.2023 / 7:41
Themistoklis-Bakas-1

Σχετικά με την 56η μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας δήλωσε:

«56 χρόνια μετά από την ημέρα που η Χούντα των συνταγματαρχών κατέλυσε τη Δημοκρατία, οι αγώνες του λαού  μας και της νεολαίας μας για ψωμί – παιδεία – ελευθερία, με αποκορύφωμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκτός από διαχρονικοί, είναι σήμερα επίκαιροι όσο ποτέ.

Έχουμε ηθική υποχρέωση να θυμόμαστε εκείνους που κράτησαν αναμμένο το κερί της Δημοκρατίας μέσα στο σκοτάδι της Χούντας, με τίμημα βασανιστήρια, φυλακές, εξορίες και κάθε είδους διώξεις. Εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη μεγάλη υπόθεση της απαλλαγής από τα φασιστικά δεσμά, της ελευθερίας για όλες και όλους.

Αλλά να θυμόμαστε κι εκείνους που σήκωσαν τα όπλα ενάντια στον λαό και τη νεολαία του.

Χρέος μας είναι η προάσπιση και η θωράκιση της Δημοκρατίας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Όπως, επίσης, χρέος μας είναι να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη».  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα