Δίκτυο Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών: “Τα προβλήματα δεν λύνονται με εμπαιγμό”

28.03.2023 / 12:31
337551501_262539182776479_4187038914467699558_n

Σε ανακοίνωση του Δικτύου Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών, τονίζονται τα εξής:  «Η υπό κατάρρευση κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να εμπαίζει χιλιάδες φοιτητές/τριες γεωπονίας από τους οποίους στερεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις συλλόγων γεωπονικών σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση έφερε μια κατάπτυστη τροπολογία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το διαχωρισμό μεταξύ των παλιών γεωπονικών τμημάτων και των νέων, που προέκυψαν το 2019 με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Παράλληλα καλεί τις  γεωπονικές σχολές να «κυνηγήσουν» από μόνες τους την πιστοποίηση, χωρίς καν να αναφέρει τους όρους και το χρονοδιάγραμμα που θα γίνει αυτό.

Είναι άλλο ένα νεοφιλελεύθερο χτύπημα από την κυβέρνηση, η οποία δεν διστάζει να αμφισβητεί την ισότιμη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημοσίων πανεπιστημίων με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σπουδών. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να οδηγήσουν τα νεοσύστατα Γεωπονικά τμήματα σε κλείσιμο και παράλληλα χιλιάδες αποφοίτους σε αδιέξοδο.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η μόνη εγγύηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα, παίρνοντας δύναμη από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών. Παράλληλα χαιρετίζουμε τον αγώνα των καθηγητών που στέκονται στο πλάι μας, οι οποίοι σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, υπέβαλλαν την παραίτηση τους από το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ως Δίκτυο Προοδευτικών – Αριστερών Φοιτητών, καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα του συνόλου της κοινότητας των φοιτητών Γεωπονίας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα