Δίκη Άλκη: Κανένα ελαφρυντικό για τους 12 κατηγορουμένους

12.07.2023 / 16:00
alkis-600x400

Ομόφωνα απορριπτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου επί των προτάσεων για ελαφρυντικά, που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δώδεκα καταδικασθέντων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 και τον τραυματισμό δύο φίλων του. Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στη δικαστική αίθουσα ήταν απορριπτική επί των προτάσεων για ελαφρυντικά και η πρόταση της εισαγγελέα. Η τελευταία είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι “έχουμε δώδεκα άτομα που δεν μετάνιωσαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Δεν εξετράπησαν, ήταν προμελετημένο σχέδιο”.

Οι προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες αφορούσαν κυρίως τον πρότερο σύννομο βίο τους, την ειλικρινή μεταμέλεια που υποστήριξαν ότι επέδειξαν με τις ομολογίες τους αλλά και με τη στάση τους μέσα στη φυλακή καθώς και το γεγονός ότι συμπεριφέρθηκαν ανώριμα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας τους.

Νωρίτερα, στις τοποθετήσεις τους οι δικηγόροι των καταδικασθέντων επιχείρησαν να αντικρούσουν την επιχειρηματολογία της εισαγγελέα. Παράλληλα, παραθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα, ζήτησαν από το δικαστήριο στην τελική του απόφαση να λάβει υπ’ όψιν του τις προτάσεις τους για τη χορήγηση ελαφρυντικών στους δώδεκα καταδικασθέντες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα