Δίκη 34χρονης από Πάτρα: “Βροχή” ερωτήσεων από Κούγια σε Ηλιάδη – Τι κατέθεσε ο γιατρός

25.04.2023 / 13:35
pa 43

Με την εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η 34χρονηγς μητέρας  για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

Οκ. Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να περιγράψει πως ενημερώθηκε για την διακομιδή του παιδιού, χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» το ότι ενημερωνόταν για όλα τα περιστατικά. «Υπάρχει μια ΜΕΘ σε όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Το τηλέφωνο έγινε από το “Καραμανδάνειο” και απάντησε ο συνάδελφος μου κ. Κοτσώνης και κανονίστηκε η διακομιδή. Αμέσως με ενημέρωσε. Βρισκόμουν στο σπίτι μου και όταν δέχτηκα το τηλέφωνο του είπα να ετοιμάσει την κατάσταση και ξεκίνησα για τη νοσοκομείο. Αυτό έγινε πρέπει να έγινε μισή ώρα πριν φτάσει το παιδί» ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Κούγιας: Γιατί σας τηλεφώνησε ο κ. Κοτσώνης;

Μάρτυρας: Από το 2007 που έχω αναλάβει ζητάω να ενημερώνομαι για όλα τα περιστατικά. Και θέλω να είμαι εκεί. Ακούγεται ουτοπικό… Θέλω να είμαι παρών σε κάθε δύσκολο περιστατικό.

Κούγιας: Ύποπτο ακούγεται…

«Ρώτησα τον κ. Κοτσώνη αυτά που θέλω να ξέρω. Ότι το παιδί είναι εν ζωή, είναι 7,5 ετών κι έρχεται στη ΜΕΘ παίδων. Δε χρειάζεται να ξέρουμε κάτι παραπάνω εκείνη τη στιγμή» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ενημερώθηκε πως την ανάνηψη έκανε ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος και πως ο χρόνος ανάνηψης ήταν μεγάλος.

Κούγιας: Σας είπαν συνολικό χρόνο διαδικασίας ανάνηψης;

Μάρτυρας: Η συνομιλία ήταν σύντομη. Μου είπε ότι η καρδιακή αναζωογόνηση διήρκησε 40-50 λεπτά. Ήταν μεγάλος χρόνος.

Κούγιας: Πότε ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο του Ρίου;

Μάρτυρας: Ήμουν περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα πριν φτάσει το περιστατικό στο νοσοκομείο. Εγώ δηλαδή έφτασα περίπου στις 20.00 και το περιστατικό 20.30.

Κούγιας: Έχει σημασία ο χρόνος ανάνηψης;

Μάρτυρας: Βεβαίως. Πρέπει να γίνεται άμεσα.

Κούγιας: Πρέπει να αντιμετωπιστεί στα 4 λεπτά όπως λέει η καρδιολογική εταιρία;

Μάρτυρας: Ορθότατο.

Κούγιας: Με ποιο τρόπο χορηγείται το οξυγόνο;

Μάρτυρας: Το πιο σημαντικό είναι να αρχίσουν οι θωρακικές συμπιέσεις και μετά το οξυγόνο.

Κούγιας: Δε χρειάζεται διασωλήνωση και οξυγόνο;

Μάρτυρας: Δεν είναι το πιο σημαντικό. Αν καταφέρει ο επαγγελματίας υγείας να αερίσει με ασκό μπορεί να καταφέρει τη διάσωση του εγκεφάλου.

Κούγιας: Γιατί προσπαθεί κάποιος ενώ έχουν περάσει 50 λεπτά και έχουν επέλθει οι εγκεφαλικές βλάβες;

Μάρτυρας: Εκείνη την ώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο να σωθεί ο άνθρωπος. Δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι έκβαση θα έχει. Ειδικά στα παιδιά έχουμε φτάσει πολλές φορές 40 και 60 λεπτά.

Real.,gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα