Δικαστήρια: 100 προσλήψεις γραμματέων

15.12.2020 / 16:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dikastiria-apoxi-dikigoron-arxeio

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα δικαστήρια θα ενισχυθούν με 100 δικαστικούς υπαλλήλους του κλάδου γραμματέων.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσιάρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο σημερινό διαδικτυακό σεμινάριο δικαστικών υπαλλήλων που διοργάνωσε η Γενική Επιτροπεία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαστηρίων με επιπλέον 100 θέσεις κλάδου «ΔΕ Γραμματέων», από επιλαχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2017, ενώ προανήγγειλε την πλήρωση επιπλέον θέσεων από τους διαγωνισμούς 1Κ/2017 και 2Κ/2017 του ΑΣΕΠ μέσα στο 2021.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «μετά από χρόνια στασιμότητας, η Δικαιοσύνη στελεχώνεται με τον αναγκαίο αριθμό δικαστικών υπαλλήλων» και τόνισε: «Υπουργείο, ηγεσία της Δικαιοσύνης και δικαστικοί υπάλληλοι, είμαστε φυσικοί σύμμαχοι για την προάσπιση του κράτους δικαίου».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε τη δέσμευση της Πολιτείας να παράσχει στη Δικαιοσύνη, πέρα από τα θεσμικά εχέγγυα, τα αναγκαία τεχνολογικά εργαλεία για την προάσπιση της ανεξαρτησίας και τη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προτεραιοποιήσει στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης τη ψηφιακή αναβάθμιση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 7 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η Πολιτεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της Δικαιοσύνης, καθώς η πολιτική μας προσανατολίζεται σταθερά στην επαρκή στελέχωση των δικαστηρίων, αλλά και στη διαρκή κατάρτιση και την επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων» και προσέθεσε: «Δίνουμε έμφαση στην επιμόρφωση στα επιστημονικά πεδία που σχετίζονται τόσο με την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και με τις νέες τεχνολογίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη στρατηγική μας για την ψηφιακή Δικαιοσύνη».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε, ότι το υπουργείο θα διευκολύνει με όσα μέσα διαθέτει τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται σε δικαστήρια, υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους πιστοποιημένους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εργασίες της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιηθήκαν με την παρουσία της πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρης Σάρπ και του γενικού επιτρόπου των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτρη Κωστάκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα