Παρασκευή, 28.01.2022, 8:46 πμ

Διετή φυλάκιση για τους αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο – Υπάρχουν και στην Πάτρα;

08.12.2021 / 20:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 17

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή θα είναι οι γονείς αρνητές που κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο, γιατί αρνούνται να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self tests.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν  από εκπαιδευτικούς κύκλους υπάρχουν και στην Πάτρα τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων που αν δεν αρνούνται να πάνε το παιδί τους στο σχολείο, έχουν ωστόσο προχωρήσεισε σε αποστολή νομικών εγγράφων κατά των διευθυνσεων των σχολείων ενάντια στη μάσκα και στα self test.  

Όλα αυτά την ώρα που πέντε μαθητές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 2 νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού στην Αλεξανδρούπολη δεν πηγαίνουν στο σχολείο, από την αρχή της χρονιάς και άλλοι 20 ανάμεσα τους και μαθητές λυκείων απέχουν από τα θρανία, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου υποστήριξε πως «το να μην το αφήνει να πηγαίνει στο σχολείο, διότι τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες αυτό είναι υπό σκέψη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα