Παρασκευή, 18.06.2021, 5:22 μμ

Διεθνής διάκριση για τον πατρινό γναθοχειρουργό Χρήστο Περισανίδη

04.12.2020 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
collage

Μια ιδιαίτερη διεθνή διάκριση κατέκτησε ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», Χρήστος Περισανίδης, ο οποίος γίνεται ο πρώτος Ελληνας γιατρός που εκλέγεται στο αξίωμα του διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κρανιο-Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (EACMFS), την επίσημη επαγγελματική εταιρεία των στοματικών και γναθοπροσωπικών χειρουργών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μάλιστα, η εκλογή του κ. Περισανίδη στο εν λόγω αξίωμα για τα επόμενα έξι χρόνια (2020-2026) έγινε ομόφωνα από την εκτελεστική επιτροπή και τη γενική συνέλευση της EACMFS, σε ένδειξη αναγνώρισης της πορείας του ως διεθνώς διακεκριμένου χειρουργού και ακαδημαϊκού και της πολυετούς του συνεισφοράς στην εκπαίδευση των στοματικών και γναθοπροσωπικών χειρουργών παγκοσμίως.

«Η εκλογή μου στο αξίωμα του διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της EACMFS αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, το ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός” και την ελληνική ιατρική κοινότητα», δήλωσε ο καθηγητής Χρήστος Περισανίδης. «Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις, γνώσεις και εξειδίκευση στην άρτια κλινική και χειρουργική εκπαίδευση των στοματικών και γναθοπροσωπικών χειρουργών στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., που ιδιαίτερα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας είναι εξαιρετικής σημασίας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία των ασθενών μας», υπογράμμισε ο νέος διευθυντής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της EACMFS.

O Χρήστος Περισανίδης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ και την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια έλαβε την ειδικότητά του στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», υπό τη διεύθυνση του ομότιμου καθηγητή Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Νίκου Παπαδογεωργάκη. Το 2007 απέκτησε θέση στην Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης (Medical University of Vienna). 

Είναι ο πρώτος Ελληνας γναθοχειρουργός που συμμετείχε το 2018 εθελοντικά σε ανθρωπιστική αποστολή στο Padhar της Ινδίας, όπου πραγματοποίησε εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με σχιστίες του χείλους και της υπερώας. 

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα