Διεθνής αναγνώριση για τον ΕΟΤ: Παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο

29.12.2020 / 19:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 6

Tα εύσημα στις ελληνικές Aρχές και τον ΕΟΤ, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού μέσα στην πλέον καταστροφική χρονιά για τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο, ελέω της πανδημίας του κορονοϊού, αποδίδει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και ΤΟs.

Η ECTAA, σε απολογιστική ανακοίνωσή της για τα πεπραγμένα της χρονιάς που φεύγει, αφού χαρακτηρίζει το 2020 ως «την πιο καταστροφική χρονιά στην ταξιδιωτική ιστορία, με μέσο όρο ύφεσης -80% του καταγεγραμμένου τζίρου», υποδεικνύει ως αναγκαίο και πλέον απαραίτητο τρόπο χειρισμού της κατάστασης, «τον συντονισμό και τις κοινές πρωτοβουλίες για την στήριξη της επανέναρξης των ταξιδιών και του τουρισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ECTAA αναδεικνύει ως παράδειγμα προς μίμηση τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, «ο οποίος έχει δώσει ισχυρή ώθηση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και το άνοιγμα του τουρισμού».

Σε ειδική αναφορά για την Ελλάδα, που σημειωτέον ήταν ο προτεινόμενος, της ECTAA, προορισμός για το 2020, αναφέρει στην ανακοίνωσή της την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πρόσφερε μια ανεκτίμητη συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και του ανοιχτού τουρισμού για τις επιχειρήσεις.

Από τον Ιούνιο, οι ελληνικές αρχές και οι ελληνικοί ταξιδιωτικοί οργανισμοί επικοινωνούν με σαφήνεια με την τουριστική βιομηχανία και τους καταναλωτές, εφαρμόζοντας αυστηρά πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας. Χάρη στις καλά διαμορφωμένες πολιτικές, η Ελλάδα, παρά όλες τις δυσκολίες, κατάφερε να καλωσορίσει με ασφάλεια τους επισκέπτες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα