Διεθνές συμπόσιο ζωγραφικής με επισκέψεις μαθητών

07.09.2023 / 13:05
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΦΩΤΟ

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου Ζωγραφικής το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου του  2023, στην «Ιχθυόσκαλα», στο πλαίσιο των Διεθνούς Φεστιβάλ, με τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023», έχει αρχίσει.

Το Διεθνές Φεστιβάλ εμπνεύστηκε τον τίτλο από το έργο της αγωνίστριας συγγραφέως Άλκης Ζέης «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», τιμώντας τη μνήμη της.

Το κοινό για δεκαπέντε (15) ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο 10 καλλιτέχνες πως δημιουργούν τα έργα τους, τα οποία με την ολοκλήρωση των εργασιών του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη μας και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές.

*Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ειδικά για τους μαθητές θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα οποία  θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται τον χώρο και να συνομιλούν με τους καλλιτέχνες.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων προσκαλεί τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας να προγραμματίσουν και να οργανώσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στον χώρο ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ του.

Βασικός σκοπός των επισκέψεων αυτών είναι, μέσα από την συνεργασία φορέων της τέχνης, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν από κοντά τη ζωγραφική  τέχνη και τον καλλιτέχνη την  ώρα της δημιουργίας.

Σκοπό είναι οι επισκέψεις αυτές να γίνουν  αφορμή για συζήτηση ως προς το ρόλο της ζωγραφικής αλλά και του καθοριστικού ρόλου του ανθρώπου και όλων των εκφάνσεων της ζωής του που αφήνει αναπόδραστα το δικό του στίγμα  στη διαμόρφωση και φυσιογνωμία του αστικού τοπίου.

*Για τον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων οι σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Σέβη Μανδραγού, στο τηλέφωνο: 2610 – 624088.

Το συμπόσιο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών τεχνών Ελλάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα