Παρασκευή, 30.07.2021, 5:04 μμ

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Τριήμερο χορευτικό αντάμωμα

21.07.2021 / 13:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

Είκοσι επτά χορευτικά σχήματα από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή, (και όχι μόνο), ανταμώνουν στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουλίου και για τρείς ημέρες στο Νότιο Πάρκο και μετατρέπουν την πρωτεύουσα της Αχαΐας
για μία ακόμα φορά, σε «χωνευτήρι» παραδοσιακών χορών από όλη την Ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, φέρνοντας στο προσκήνιο βήματα, , φορεσιές και μουσικές που έρχονται από το χθες και οδηγούν στο… αύριο.

Δεκάδες χορευτές, μέλη συλλόγων, ομάδων και σχολών, ο κάθε ένας χωριστά και όλοι μαζί, θα αφήσουν μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουλίου την «ανεξίτηλη» σφραγίδα τους στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ.
Το Νότιο Πάρκο, για τέσσερις ώρες επί τρεις ημέρες, θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς και ανάδειξης μέσα από τους χορούς, συναισθημάτων και αισθημάτων, με την κίνηση, το ρυθμό, τη μουσική να φέρνουν στο προσκήνιο στοιχεία από την ιστορία, την καταγωγή, τη ζωή και τις αντιλήψεις περιοχών και λαών. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του Νότιου Πάρκου Συναυλίας με το μουσικό σχήμα ΑΡΤΥΜΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα