Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Την Παρασκευή στο κάστρο του Ρίου η μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου

13.07.2023 / 10:55
xarxakos

Ο ανεκτίμητος πλούτος της δημοτικής μουσικής, μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα μέσα από τα διαχρονικά – ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα «πλημμυρήσουν» το κάστρο του Ρίου στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουλίου, στη διάρκεια του μεγάλου συναυλιακού αφιερώματος που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου.
«Συνταξιδιώτες» του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης, όπως ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού, ο Αλέξης Παρχαρίδης.
Η συναυλία αποτελεί ένα οδοιπορικό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη από τον Πόντο ως την Κρήτη με τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση», και αποτελεί μέρος του κύκλου των αφιερωμάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας σε Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές.
Τα αφιερώματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης ο αριθμός των προς διάθεση εισιτηρίων είναι περιορισμένος γι’ αυτό το κοινό καλείται να φροντίσει για την έγκαιρη προμήθειά τους.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10.00€, φοιτητών 7.00€ ομαδικό άνω των 20 ατόμων 5.00€
Σημεία προπώλησης: Ταμείο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ, 2610.273.613, -Δισκοπωλείο JOE RECORDS, (Καραϊσκάκη 134, Πάτρα, τηλ. 2610.620.673), – Βιβλιοπωλείο ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ (Κορίνθου 274, Πάτρα, τηλ. 2610.273.287)
Ηλεκτρονική διάθεση από την πλατφόρμα https://www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα