Διεκόπη η πρώτη εκδίκαση αγωγής συγγενών θύματος για τα Τέμπη

01.03.2024 / 10:55
ka 140

Διακόπηκε η πρώτη δίκη που αφορά αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Το αίτημα διακοπής υπέβαλλαν ΟΣΕ και Hellenic train κατά των οποίων έχουν προσφύγει 4 μέλη της οικογένειας του ελεγκτή που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία.

Η αποζημίωση που ζητούν για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου φτάνει το 1 εκ. ευρώ, από 250.000 ευρώ ο κάθε ένας.

Οι δικηγόροι των δύο εταιρειών ζήτησαν αναβολή της δίκης καθώς όπως είπαν πριν δεν έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας από τον Εφέτη ειδικό ανακριτή.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» είπε ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να μην δώσει αναβολή αλλά να διακόψει τη δίκη για τις 5 Απριλίου. Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα