Διέγραψε τρεις βουλευτές ο Στίγκας –Ποιοι βρίσκονται πλέον εκτός

31.08.2023 / 15:20
5919625-1024x683

Ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε τελικά στη διαγραφή τριών βουλευτών από την ΚΟ των Σπαρτιατών. Συγκεκριμένα διέγραψε τους Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλλη και Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Μετά την ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της οποίας κατήγγειλε ότι οι αντάρτες βουλευτές των Σπαρτιατών είναι καθοδηγούμενοι από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα, δείχνοντας τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη, τον οποίο χαρακτήρισε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στη διαγραφή των τριών βουλευτών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που διέγραψε ο Στίγκας

Και οι τρεις βουλευτές, τους οποίους διέγραψε ο Βασίλης Στίγκας από την κοινοβουευτική ομάδα των Σπαρτιατών είχαν θεσμική ιδιότητα στη Βουλή. Ο Γιάννης Κόντης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ήταν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ ο Γιάννης Δημητροκάλης ήταν γραμματέας της ΚΟ.Ο Γιάννης Κόντης εξελέγη βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές 25ης Ιουνίου στην περιφέρεια Α΄Θεσσαλονικης, ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών και ο Γιάννης Δημητροκάλης στην Ανατολική Αττική.

Γιάννης Κόντης, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Εμφύλιος στους Σπαρτιάτες

Η κατάσταση στην ΚΟ των Σπαρτιατών είναι έκκρυθμη εδώ και καιρό και σήμερα όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση της Βουλής. Ο Βασίλης Στίγκας εμφανίστηκε μόνος του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, με τον ίδιο να καταγγέλει εκβιασμό και να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών, όπως και έπραξε. Τόνιζε δε, ότι δεν θα παραστεί στην εξ’ αναβολής προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πλευρά των ανταρτών βουλευτών των Σπαρτιατών σχολιάζοντας την αποχή τους από τη βουλή έκαναν λόγο για μια συνειδητή επιλογή.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Στίγκας όταν ανέβηκε στο βήμα της βουλής για να τοποθετηθεί στη συζήτηση πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές, αναφέρθηκε στα εσωκομματικά των Σπαρτιατών κάνοντας λόγο για καθοδηγούμενες κινήσεις από την πλευρά των βουλευτών του, για πρωτοφανείς εικόνες, και υπονοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη, μίλησε για καθοδήγησή τους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε.

Η ανοιχτή δημόσια αντιπαράθεση στο εσωτερικό των Σπαρτιατών ξεκίνησε πριν λίγο καιρό όταν ένας εκ των βουλευτών στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας, με τον Βασίλη Στίγκα να τον αδειάζει λίγο αργότερα δημοσίως. Η κόντρα πλέον έχει μεταφερθεί στο πεδίο του Συνεδρίου των Σπαρτιατών με τον πλευρά των ανταρτών να ζητούν να γίνει άμεσα και με ανοιχτή διαδικασία και τον πρόεδρο του κόμματος να φέρεται να επιθυμεί να διεξαχθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Ενα Συνέδριο πιθανότατα να άλλαζε τις ισορροπίες στο κόμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα