Διέγραψαν οριστικά τον Κ. Πλεύρη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

14.03.2023 / 9:13
Verdict announcement for the Golden Dawn`s mitigating circumstances during their trial, at the Court of Appeal, in Athens on Oct. 12, 2020 / Aνακοίνωση της απόφασης των ελαφρυντικών, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο, στην Αθήνα, στις 12 Οκτωβρίου, 2020

Στην οριστική διαγραφή του δικηγόρου Κων/νου Πλεύρη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, το Πειθαρχικό Τμήμα του συλλόγου με αφορμή τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής το περασμένο Φθινόπωρο.

Η ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού δεν χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που αναμένεται να ασκήσει ο δικηγόρος, έτσι έχει άμεση ισχύ.

Διαγραφή Πλεύρη: Η δίωξη

Η πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ σε βάρος του Κ. Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ μετά την κίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, στην συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε χαιρετήσει για άλλη μία φορά ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας μάλιστα λόγο απευθυνόμενος στους δικαστές για «αυνάνες της αριστεράς» και λέγοντας πως υποστηρίζει τον Μεταξά.

Αυτή φέρεται να ήταν και η απάντησή του στο πειθαρχικό, πως δηλαδή ο χαιρετισμός ήταν “4Αυγουστιανός κι όχι ναζιστικός”. Άλλωστε και ενώπιον του δικαστηρίου είχε πει:

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» ανέφερε με την πρόεδρο της έδρας να διερωτάται αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα