Διδακτική επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαϊας στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου (φωτό)

25.05.2023 / 13:03
20230523_112810

Το Μεσολόγγι και συγκεκριμένα το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.), καθώς και τα περιβαλλοντικά πεδία του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου (Λιμνοθάλασσα και Αλυκές) επισκέφτηκαν μαθητές και μαθήτριές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας, οι οποίοι συμμετέχουν στο Σχέδιο Δράσης «Μαζί ανακαλύπτουμε τη φιλία» (σχ. έτος 2022-23).

 Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τον Υποδιευθυντή του σχολείου κ. Παναγιώτη Κοτοπούλη ΠΕ11 & τις εκπαιδευτικούς κ. Αθηνά Σταυροπούλου ΠΕ02, κ. Ερμίνα Τσαρτσαμπαλίδου ΠΕ11, κ. Γιώργο Χατζηιωάννου ΠΕ11, κ. Αλεξάνδρα Πανοσιάν ΠΕ 78, και κ. Ασημίνα Ρήγα ΠΕ 02 (συντονίστρια του Σχεδίου Δράσης), είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αφήγηση παραμυθιού από την προϊσταμένη του κέντρου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου ΠΕ02, με την ταυτόχρονη προβολή εντυπωσιακού εποπτικού υλικού με αυθεντικές αναπαραστάσεις του τοπίου της Λιμνοθάλασσας, όπου συναντώνται τα αλμυρά με τα γλυκά νερά και έτσι δημιουργείται μια μεγάλη και μοναδική ποικιλία οικοσυστημάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσω του παραμυθιού και της ενεργού συμμετοχής τους σε διάλογο ευαισθητοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση του σεβασμού σε κάθε μορφή ζωής, της συνεργασίας και της συλλογικότητας και γενικότερα της διαμόρφωσης ηθικής συμπεριφοράς απέναντι σε κάθε έμβιο ον.

Επίσης, η διδακτική επίσκεψη περιλάμβανε επιτόπια επίσκεψη στη Λιμνοθάλασσα και στις Αλυκές, όπου συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώσανε μέσα από όλες τις αισθήσεις την απόλυτη αρμονία της φύσης, ασκήθηκαν σε ομαδικά βιωματικά παιχνίδια (π.χ. ομαδικό πέταγμα πουλιών) & ενημερωθήκαν για τη σύνδεση του αλατιού με τη φιλία και την αλληλεγγύη (δεσμοί άλατος), ήδη από την αρχαιότητα.

Διδακτική επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαϊας στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου (φωτό) 3
Διδακτική επίσκεψη του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαϊας στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου (φωτό) 4

Στο τέλος αναχωρήσαν, έχοντας ήδη δημιουργήσει μία φιλία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μεσολογγίου και ειδικότερα με την κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, η οποία προσκάλεσε το σχολείο σε νέες δράσεις και επισφράγισε τη φιλία αυτή, δωρίζοντας τους ένα παραμύθι για το δάσος, φωτογραφίες του υδροβιότοπου κι ένα δοχείο με αλάτι…

Η Δράση αυτή πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της Γέφυρας Α.Ε., η οποία κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης & έδωσε τη δυνατότητα δωρεάν διέλευσης του λεωφορείου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα