Διασώστες μεταφέρουν με βάρκες αλλά και στα χέρια πλημμυροπαθείς στον Παλαμά (βίντεο)

08.09.2023 / 20:33
Πλημμύρες στο νομό Καρδίτσας.  Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και σε αντίξοες συνθήκες οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων σε κίνδυνο από την κακοκαιρία Daniel στον Παλαμά Καρδίτσας. Απέραντες εκτάσεις σε Ιτέα και Αστρίτσα Καρδίτσας είναι, επίσης, καλυμμένες από λασπόνερα.

Στον Παλαμά Καρδίτσας ομάδες έρευνας και διάσωσης βοηθούν ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, που είναι περιτριγυρισμένα από τα νερά της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτω από δύσκολες συνθήκες εθελοντές που έφτασαν από το Μεσολόγγι μεταφέρουν με ασφάλεια τους ηλικιωμένους στα χέρια. Εκτός από τον Παλαμά, τα κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας απ’ όπου έγιναν οι απεγκλωβισμοί από το πρωί, είναι τα εξής: Γεωργανάδες, Μεγάλα Καλύβια, Αγιά Τριάδα, Μαραθέα, Κοσκινάς, Μεταμόρφωση, Φαρκαδόνα, Αγναντερό, Ιτέα, Βλόχος, Φλαμούλι.

Με τις ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης να είναι ζωτικής σημασίας στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία Daniel, η βοήθεια καταφτάνει από τον… αέρα. Εξοπλισμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, το ελβετικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την Ιτέα Καρδίτσας για να προσφέρει τα απαραίτητα στους πολίτες που είναι σε ανάγκη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα