Διασωληνωμένος ο ένας από τους είκοσι μοναχούς του Αγίου Όρους που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

31.03.2021 / 13:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
agiooros

Λύθηκε η απορία αναφορικά με τα 20 μέχρι στιγμής κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην μοναστική κοινότητα του Άθω, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη για την απότομη διασπορά του ιού φέρουν μοναχοί, οι οποίοι είτε για δουλειές είτε για άλλες υποχρεώσεις τους εξακολουθούσαν να βγαίνουν εκτός των ορίων του Αγίου Όρους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr διοικητικό στέλεχος, ένας από τους μοναχούς που εντοπίστηκε θετικός βρίσκεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται αρκετά δύσκολη: “Πραγματικά απορήσαμε όλοι από την απότομη αυτή αύξηση των κρουσμάτων, την ώρα μάλιστα που έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις των προσκυνητών. Δυστυχώς κάποιοι μοναχοί που βγήκαν εκτός του Όρους έφεραν ξανά τον ιό. Άλλοι βγήκαν για δουλειές, άλλος παραβρέθηκε σε εκκλησιαστική λειτουργία, άλλος σε χειροτονία”.

Μέχρις στιγμής τα 20 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών.

“Τα είκοσι είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα, ωστόσο ο αριθμός πρέπει να είναι μεγαλύτερος. Γίνονται τεστ και βλέπουμε. Ευτυχώς που έχουν ξεκινήσει και γίνονται τα εμβόλια. Μια δόση έγινε πριν από περίπου δυο εβδομάδες σε 120 άτομα, την Παρασκευή θα γίνουν άλλα 120 εμβόλια, ενώ θα εξακολουθήσουν να γίνονται κι άλλα γιατί έχουμε πολλές δηλώσεις μοναχών που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Μιλάμε για πάνω από 500 άτομα μοναχούς και λαϊκούς εργαζόμενους που θα εμβολιαστούν στο επόμενο διάστημα”, προοσθέτει το διοικητικό στέλεχος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα