Παρασκευή, 12.08.2022, 8:33 μμ

Διανομή του εμβολίου των Pfizer-BioNTech μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου από τον ΠΟΥ

21.12.2020 / 22:38
κο 28

δεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκευάστηκε από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech αναμένεται να εκδώσει αυτόν το μήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με μια περιορισμένη διανομή να ξεκινά έως τα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΠΟΥ.

Η βοηθός του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο, δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι ο ΠΟΥ μπορεί να εκδώσει την γνωμάτευσή του για το εν λόγω υποψήφιο εμβόλιο έως το τέλος του έτους.

Η διανομή σε περιορισμένο αριθμό χωρών θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, στο οποίο ηγείται ο ΠΟΥ και στοχεύει στη χορήγηση εμβολίων σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, τόνισε η Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του Οργανισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι δηλώσεις έρχονται ώρες μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ) για το εμβόλιο, και την επακόλουθη έγκρισή του σήμερα το απόγευμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνοντας έτσι τη γηραιά ήπειρο ένα βήμα πιο κοντά στον μαζικό εμβολιασμό των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Μεγάλη Βρετανία έχουν ήδη ξεκινήσει τους μαζικούς εμβολιασμούς με το εν λόγω εμβόλιο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα