Διαμαρτυρία σπουδαστών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ για το νέο νομοσχέδιο

24.02.2021 / 22:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 25

Ύστερα από τροποποίηση του άρθρου 25 του ν.4186/2013, η Υπoυργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως προέβη σε υποβάθμιση του Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «επιπέδου 4», τίτλος ο οποίος δινόταν σε κάθε σπουδαστή που αποφοιτούσε από τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, σε πιστοποιητικό «επιπέδου 3».

Καταλάβαμε μια θέση στη σχολή αυτή γνωρίζοντας πως,  με το πέρας της φοίτησής μας, θα λάβουμε πτυχίο «επιπέδου 4», το οποίο θα μας επιτρέπει στο βραχυπρόθεσμο μέλλον να έχουμε τη δική μας επιχείρηση. Η πλήρης υποβάθμιση της σχολής μας(ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ),υποβαθμίζει και τις ικανότητες των φοιτούντων καθώς ένα από τα κριτήρια εισαγωγής ήταν και ο βαθμός απολυτηρίου Λυκείου του κάθε σπουδαστή, ο οποίος κατά πλειοψηφία ήταν πολύ υψηλός, αλλά και τους συντελεστές της, οι οποίοι εργάζονται χρόνια στο χώρο αυτό και με μεγάλο κόπο έχουν ανεβάσει το επίπεδό της σχολής.

Το μήνυμα που θέλουμε να διαιωνιστεί είναι πως ως νέοι έχουμε υποχρέωση, όχι μόνο να απολαμβάνουμε τα δικαιώματά μας αλλά και να τα διεκδικούμε! Για αυτό ζητάμε την επαναφορά του αρχικού νόμου, τουλάχιστον για τους εισαχθέντες τις σχολικές χρονιές 2019-2020 και 2020-2021(δηλ. Α’ και Β’ τάξεις), μαζί με τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα που μας προσέφερε και που πλέον έχουν χαθεί.

Η απόφαση της κυβέρνησης μας βρίσκει όλους έκπληκτους, διότι καθίσταται επιεικώς αντισυνταγματική και αντίθετη με τους θεσμούς που τηρούν οι κυβερνήσεις ανά τα χρόνια.

Εκ των Σπουδαστών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα