Διαμαντής Κανελλόπουλος: «Ο Ερύμανθος από τους λίγους Δήμους της χώρας που δεν έχει Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης»

29.01.2022 / 8:49
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
diamanths kanellopoulos

Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης στο Δήμο Ερυμάνθου τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Διαμαντής Κανελλόπουλος.
Αναλυτικά, αναφέρει:

“Κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ερυμάνθου, είναι γνωστό ότι οι περιοχές μας αντιμετωπίζουν δυστυχώς σωρεία σημαντικών προβλημάτων.

Αυτά αφορούν πολλούς τομείς που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών οι οποίοι στερούνται της ποιότητας ζωής που τους αρμόζει. Οι υποδομές Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης μάλλον δεν θυμίζουν και πολύ υποδομές σύγχρονου Δήμου εν ετει 2022.
Οι Υπηρεσίες του Δήμου μας και φυσικά οι κάτοικοι, ταλανίζονται συνεχώς από πολυσύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα στο σύνολο σχεδόν των περιοχών μας, κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν, δεν μπορούν να καταφέρουν και πολλά πράγματα όταν έχουν να κάνουν με μια απούσα διοίκηση.
Ως άμεσο και φυσικό επακόλουθο των παραπάνω, δημιουργούνται ανεπίτρεπτα πολλά προβλήματα που οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς υδροδότησης, στις συνεχείς διακοπές και βλάβες, αλλά και στη μείωση ροής ύδατος.
Φαντάζει απίστευτο (και θα έπρεπε να ήταν) αλλά οι ανάγκες σε παροχή πόσιμου οικιακού νερού δεν καλύπτονται, τόσο για τις κατοικίες , όσο και για επαγγελματικές χρήσεις.
Τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης βρίσκονται σε απαρχαιωμένη κατάσταση.
Επίσης, είναι πραγματικά αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης δικτύων αποχέτευσης στο Δήμο μας.
Μάλιστα, παρατηρούμε ότι παρόμοια προβλήματα παρουσιάζονται όπου δεν λειτουργούν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Άρδευσης και Αποχέτευσης.
Ο Δήμος μας λοιπόν έχει την «τιμή» να αποτελεί έναν από τους λιγοστούς Δήμους όλης της χώρας, που δεν διαθέτουν Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης. Επειδή ωστόσο εμείς δεν είμαστε εδώ απλά για να επισημαίνουμε αφ’ υψηλού τα κακώς κείμενα, αλλά για να καταθέτουμε ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, φροντίσαμε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτήν την περίπτωση.
Για αυτό λοιπόν και προτείνουμε την ίδρυση και λειτουργία παρόμοιας Επιχείρησης, η οποία θα έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν Π Ι Δ), κοινωφελούς – μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Σκοπός της θα είναι η σύνταξη μελετών, η κατασκευή, η συντήρηση, η εκμετάλλευση, η διοίκηση και η λειτουργία δικτύων ύδρευσης – άρδευσης και αποχέτευσης.
Κατόπιν ενδελεχούς μελέτης, εκτιμούμε ότι με τη σύστασή της, θα επιτευχθεί καλύτερη οργανωτική δομή, λιγότερη γραφειοκρατία, σωστή οικονομική διαχείριση, σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εκσυγχρονισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Το όφελος θα είναι πολλαπλό: Αφενός, θα γίνεται αμεσότερα και αποτελεσματικότερα η διαχείριση των ζητημάτων που αφορούν την ύδρευση, άρδευση και αποχέτευση και αφετέρου θα εξασφαλίζεται η καλύτερη εκμετάλλευση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, που θα οδηγήσει σε σαφή βελτίωση των υποδομών στην περιοχή μας. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας χρειάζεται αυτή τη δομή, διότι θα αποτελεί ένα αξιόπιστο θεσμικό και αναπτυξιακό εργαλείο για εκσυγχρονισμό των υποδομών μας.
Ο Δήμος μας θα αποκτήσει έναν φορέα εξειδικευμένο στη διαχείριση του νερού, θα αξιοποιήσει την υψηλή τεχνολογία, θα βελτιώσει την ποιότητα του νερού και θα συμβάλει στην ανάπτυξη.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ούτε πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι η ίδρυση και λειτουργία ΔΕΥΑ στους Δήμους, είναι μία τάση της εποχής η οποία επικρατεί στις ημέρες μας.
Η διαχείριση των υδάτινων πόρων έγκειται στην ευθύνη ξεχωριστών, αυτοτελών οντοτήτων”.

             
          

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα