Διαλυνάς: “Ψάρευαν” ανήλικες από σχολικές εκδρομές και τις έστελναν στα πάρτι

24.01.2022 / 15:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
βιασμος

Τρεις διαφορετικές ομάδες λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και κινούν τα νήματα του κυκλώματος μαστροπείας σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Διαλυνά ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον δικηγόρο πληροφοριοδότης που δεν τον κατονόμασε – ωστόσο, όπως υποστήριξε ο κ. Διαλυνάς, γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω – ο ένας εκ των αρχηγών φέρεται να είναι συνιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη που, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, φέρεται να αλίευε νεαρά κορίτσια από σχολικές εκδρομές και τις έστελνε σε πάρτι.

Ο κ. Διαλυνάς προέτρεψε τον εν λόγω πληροφοριοδότη να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αλλά δε δέχτηκε.

Ο φάκελος που παρέδωσε ο κ. Διαλυνάς,  με αποδέκτες τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τον Εισαγγελέα Διαφάνειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα αλλά και αναλυτικά στοιχεία για τη δράση των «κυκλωμάτων της νύχτας» στα οποία εμπλέκονται επώνυμοι επιχειρηματίες, «μπράβοι» αλλά και αστυνομικοί σύμφωνα με τον ίδιο.

«Οι πληροφορίες έφθασαν, σταδιακά, στο γραφείο μου από άτομο που φαίνεται να γνωρίζει “πρόσωπα και πράγματα” στο χώρο της νύχτας» δήλωσε ο κ. Διαλυνάς και πρόσθεσε: «Το άτομο αυτό καταγγέλλει συγκεκριμένα πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων όπως απόπειρες ανθρωποκτονίας, μαστροπείας, διακίνησης ναρκωτικών, παράνομου τζόγου και φοροδιαφυγής. Επειδή εγώ σε όλη μου την επαγγελματική καριέρα έμαθα να λειτουργώ με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω άμεσα τις εισαγγελικές αρχές».

Όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος σχετικό αντίγραφο θα σταλεί και στις κυπριακές Αρχές για να προχωρήσουν και εκεί οι έρευνες

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα