Διάκος εναντίον του dete.gr για τη μάσκα που ΔΕΝ φοράει ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος- Η απάντησή μας

09.11.2020 / 13:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
124677820_403890907316955_1702860981092122764_n

Δεν άρεσε στον Διάκο της Μητροπόλεως Πατρών Θεόδωρο Μπουλιέρη, o oποίος υπηρετεί στον Ι. Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσας ο σχολιασμός του dete.gr σχετικά με τη μη χρήση μάσκας από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και είπε να επιτεθεί μέσω facebook εξαπολύοντας ύβρεις εναντίον των δημοσιογράφων.

Ο εν λόγω διάκος πρωτοστάτησε πρόσφατα στην «αυθόρμητη» μηχανοκίνητη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στην Πάτρα παρά τα ισχύοντα λόγω της πανδημίας περιοριστικά μέτρα.

Τότε, οι δημοσιογράφοι, δεν του επιτέθηκαν. Ούτε η αστυνομία τον προσήγαγε.

Ο ίδιος ωστόσο δεν έχει ως φαίνεται την ίδια καλή διάθεση με την οποία κακώς αντιμετωπίστηκε ο ίδιος όταν παραβίαζε τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για το θέμα παρεμβαίνει με άρθρο του ο Πατρινός Θεολόγος Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος. Το άρθρο του κ. Ανδριόπουλου είναι άκρως κατατοπιστικό ως προς το παραλήρημα του Διάκου.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ανδριόπουλος:

“Στα Πατρινά διαδικτυακά Μέσα σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος εμφανίστηκε την περασμένη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, χωρίς να φορά μάσκα στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στο Σκιαδά, όπου ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης  προχώρησε  στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμαρχο Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή.

«Τα παραπροϊόντα της τοπικής ψευτο – δημοσιογραφίας επιτέλους αναδύθηκαν». Κάνει λόγο για «προβοκατόρικες ενέργειες ορισμένων παραεξουσιαστικών – δήθεν – δημοσιογραφικών κέντρων, που εξασκούνται επαγγελματικά στην χρησιμοποίηση της πένας ως όπλο ολοκληρωτικής εξόντωσης προσωπικοτήτων, τώρα στράφηκαν ή καλύτερα έστρεψαν τις κάννες τους, εναντίον του μητροπολίτου μας και απασφάλισαν, εξαπολύοντας τις αδικαιολόγητες, πλην όμως αναμενόμενες, επιθέσεις τους».

Όλο το κείμενό του είναι γενικό και αόριστο και αρκούντως παραληρηματικό. Γράφει πως «η τοπική κοινωνία παράλληλα, είναι σε θέση να γνωρίζει ικανοποιητικά την ξεδιαντροπιά των συγκεκριμένων εμπόρων υπο-ειδήσεων  (και όχι δημοσιογράφων, διότι η δημοσιογραφία ως λειτούργημα ευτελίζεται ολότελα όταν την επικαλούνται ως επαγγελματική ιδιότητα οι κύκλοι αυτοί), παρ’ όλο που τα όρια των αδίστακτων αυτών υπογείων είναι σκοτεινά και επομένως ασαφή».

Αφού, λοιπόν, ο διάκος θεωρεί πως η τοπική κοινωνία «γνωρίζει ικανοποιητικά την ξεδιαντροπιά των συγκεκριμένων εμπόρων υπο-ειδήσεων», γιατί δεν κατονομάζει ούτε έναν τέτοιο; Τόσο γνωστοί είναι;

Και συνεχίζει …ακάθεκτος, με μια «δραματική» αποστροφή προς τους «εμπόρους υπο-ειδήσεων»: «Στην περίπτωση δε, που δεν σας γνώριζαν ορισμένοι, τώρα που σας έπεσαν οι μάσκες, σας έμαθαν, επομένως φορέστε τες πάλι, γιατί πέρα απ’ την υγεία μας, ζημιώνετε και την αισθητική μας, διότι τα πρόσωπα σας, μόνο κακία και ασχήμια μπορούν να εκπέμψουν».

Ο διάκος της Μητροπόλεως Πατρών σκιαμαχεί για την εικόνα του μητροπολίτου του. Ξεσπαθώνει με αοριστολογίες και μεγαλοστομίες, χωρίς να λέει καν σε ποιο περιστατικό αναφέρεται, δηλ. δεν παραθέτει αυτό που συνέβη στην Μονή Νοτενών, ούτε τον σχετικό σχολιασμό των Πατρινών ΜΜΕ.

Αντιθέτως, κάνει λόγο για αγράμματους και πληρωμένους δημοσιογράφους:

«Αν και η δημοσιογραφική δεοντολογία προτάσσει επιτακτικά το λεπτομερειακό ρεπορτάζ, δηλαδή την έρευνα και την διασταύρωση των πληροφοριών πριν βγουν στην δημοσιότητα, (θεωρία που διδάσκεται και στο τελευταίο εργαστήρι δημοσιογραφίας), παρά ταύτα εκείνοι, επειδή είτε δεν έχουν σπουδάσει αυτό που κάνουν, είτε το έχουν σπουδάσει, αλλά έχουν αμειφθεί ώστε να το αγνοήσουν, έσπευσαν χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία, να κρεμάσουν τις ταμπέλες τους και να βγάλουν τα αυθαίρετα συμπεράσματα τους, για ακόμα μια φορά».

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε αν όλο αυτό το παραλήρημα του διάκου έχει την «ευλογία» του μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

Πάντως, προσωπικά νομίζω ότι τα Πατρινά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν με σεβασμό τον μητροπολίτη, προβάλλουν το έργο του, δεν του ασκούν κριτική και άρα δεν του δημιουργούν προβλήματα.

Αν …ξεφύγει και κανένα κριτικό σχόλιο, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, πρέπει να βγαίνει ο κάθε διάκος και να κατακεραυνώνει με αοριστίες τον δημοσιογραφικό κόσμο της πόλης;

Ο εν λόγω διάκος θυμίζουμε ότι πρωτοστάτησε πρόσφατα στην «αυθόρμητη» μηχανοκίνητη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, που στήθηκε στην Πάτρα παρά τα ισχύοντα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιοριστικά μέτρα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ DETE.GR

Ο αγαπητός Διάκος, ο οποίος έκανε πορείες χωρίς μάσκα με άλλους ομοίας αντίληψης φίλους του την ημέρα της εθνικής επετείου, παρά τις απαγορεύσεις για έναν ιό που μας οδήγησε σε νέο lockdwn και παρά τα όσα επίσημα προστάζει η Ιερά Σύνοδος (προφανώς διαφωνεί και μαζί της αν και δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι τη θεωρεί και αυτή …πληρωμένη) υπέστη παραλήρημα εναντίον της κριτικής που ασκήθηκε σε μια δημόσια εμφάνιση του Μητροπολίτη Πατρών χωρίς μάσκα κατά τη διάρκεια μιας υπογραφής στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στο Σκιαδά, παρουσία του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου οι οποίοι φορούσαν μάσκα.

Αυτό το γεγονός τον οδήγησε σε έξαρση επιθετικότητας εναντίον δημοσιογράφων μπρος στην οποία ωχριά ακόμη και ο τέως Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Το ύφος της ανάρτησης αντανακλά και το ήθος του ανδρός. Τον παραδίδουμε στους πολίτες και στην κρίση τους.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο για τον Μητροπολίτη Πατρών και τη μη χρήση μάσκας σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας και την πορεία της πανδημίας, να μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι σε συνθήκες δημοκρατίας, ο λόγος και η ελεύθερη διατύπωσή του δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα. Εκτός και αν από αυτή την δημοκρατική συνάρτηση εξαιρείται ο Μητροπολίτης Πατρών.

Σε αυτή την περίπτωση καλούμε τον αγαπητό Διάκο να μας εξηγήσει το “γιατί”. Με δικά του λόγια.

Σε κάθε περίπτωση επισυνάπτουμε μια φωτογραφία που μπορεί να τον προβληματίσει. Ή και να τον κάνει να ντραπεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Θα ήταν χρήσιμο πάντως να ακούσουμε αν ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος συμφωνεί με τον αγαπητό Διάκο και το ύφος του.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Διευθύντρια σύνταξης του dete.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα